Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η τρόικα επανέρχεται αρχές Σεπτεμβρίου για το πρώτο «κρας τεστ» του φθινοπώρου

17 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Μαραθώνιος» για αποφυγή νέων μέτρων

«Μαραθώνιος» για αποφυγή νέων μέτρωνΑποφασισμένος να κερδίσει την «παρτίδα» του φθινοπώρου με τον διπλό στόχο της αποτροπής νέων οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων και της εξασφάλισης πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 επιστρέφει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει από την προσεχή εβδομάδα κιόλας να ξεκινήσει τον μαραθώνιο επιταχύνοντας ρυθμούς και διαδικασίες. Τα «ανοιχτά μέτωπα» είναι αρκετά, οι μνημονιακές υποχρεώσεις «τρέχουν», τα γεγονότα πυκνώνουν, τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών απαιτούν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις και οι εκπρόσωποι της τρόικας επανέρχονται στις αρχές του Σεπτέμβρη για το πρώτο «κρας τεστ» του φθινοπώρου.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι όπως αναφέρει το «Έθνος του Σαββάτου» η καταγραφή του «Χάρτη» της είσπραξης των εσόδων αλλά και το κλείσιμο του θέματος με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και η πρόταση για τη μείωση του φόρου πετρελαίου.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται επίσης στην προετοιμασία δύο ακόμη ταξιδιών του πρωθυπουργού. Στις ΗΠΑ όπου θα μεταβεί μαζί του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος περίπου στα τέλη Σεπτέμβρη με αφορμή τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και στο Ισραήλ όπου ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

newsbeast

This entry was posted on Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2013 at 20:29 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply