Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της «Μεγάλης Παναγιάς» στην ορεινή Σαμαρίνα των Γρεβενών στις 16 Αυγούστου 2013.

Κατά την παραμονή του στα «βλαχοχώρια» της Πίνδου, ο κ. Χαρακόπουλος επισκέφθηκε ανήμερα της Παναγίας  το Περιβόλι, την Αβδέλα και τη Σμίξη.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου ο Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει στους Φιλιππαίους συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και μετακινούμενους κτηνοτρόφους που τους θερινούς μήνες μεταβαίνουν με τα κοπάδια τους στα ορεινά, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα του κτηνοτροφικού κόσμου. Τέτοιες λύσεις, που δρομολογήθηκαν είτε με νομοθετικές ρυθμίσεις είτε με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) -που υπογράφουν ο κ. Χαρακόπουλος και συναρμόδιοι υπουργοί- είναι:

α) η οριστική νομιμοποίηση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων χωρίς κανένα πρόστιμο,

β) η απαλλαγή από την έκδοση περιβαλλοντικής άδειας για την ανέγερση νέων σταυλικών εγκαταστάσεων και

γ) η θέσπιση για πρώτη φορά πλαισίου για τη δημιουργία Οργανώσεων Παραγωγών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.