Παρά το 0/17 στα τρίποντα η Ελλάδα «υπέταξε» (42-38) τη Γαλλία και θα διεκδικήσει μετάλλιο στο Κίεβο

Η Εθνική Παίδων προκρίθηκε στους «4» του ΕυρωμπάσκετΜε κορυφαίους τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) του Παναθηναϊκού και τον Γιώργο Παπαγιάννη (8 π., 13 ρ.) του Περιστερίου, ο οποίος έχει αποφασίσει να συνδυάσει μπάσκετ και σχολείο στις ΗΠΑ, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα πλάνα του, η Εθνική Ομάδα των Παίδων δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά υπέταξε (42-38) τη Γαλλία και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Η ομάδα του κ. Μάνου Μανουσέλη είχε μνημειώδη αστοχία στα σουτ τριών πόντων (0/17 σουτ), «βραχυκύκλωσε» στο πρώτο ημίχρονο σημειώνοντας μόλις 13 πόντους, έμεινε πίσω με διψήφια διαφορά (15-25) στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά στο δεύτερο 20λεπτο ανέκτησε τον βηματισμό της μέσω της πιεστικής άμυνας επιτρέποντας στους Γάλλους να σκοράρουν μόνο 18 πόντους και αυτό το στοιχείο έκρινε την αναμέτρηση.

Για την ιστορία, ο Αντώνης Κόνιαρης έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων (40-36) 50” πριν από τη λήξη του προημιτελικού, οι Γάλλοι μείωσαν στο ένα καλάθι, για να «σφραγίσει» τη νίκη ο Χαραλαμπόπουλος με δύο ελεύθερες βολές 2” πριν από την εκπνοή της αναμέτρησης. Αντίπαλος της Εθνικής στον ημιτελικό του Σαββάτου (17/8, 18.45) θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Σερβίας – Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός του Παναθηναϊκού υπέφερε από γαστρεντερίτιδα και υπήρχαν στιγμές, που δεν μπορούσε να ανασάνει, αλλά συνέχιζε να παίζει. Η μητέρα του, μάλιστα, που έχει ταξιδέψει με τον πατέρα του στην Ουκρανία, ξέσπασε σε κλάματα μετά την πρόκριση, ενώ ο Παπαγιάννης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μολονότι ο προημιτελικός δεν είχε ολοκληρωθεί!

Δεκάλεπτα: 7-10, 13-20, 27-30,42-38

ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Κόνιαρης 8, Ντουζίδης, Καμάρας, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος 4, Πεφάνης, Σκουλίδας 4 (8ρ), Ψυχίδης, Φραγκιαδάκης, Μουράτος 2, Παπαγιάννης 8 (13ρ), Χαραλαμπόπουλος 14 (6ρ)

ΓΑΛΛΙΑ (Φορέ): Λεμπέφ 7, Σαμ 3, Κορτάλ 2, Τσουάφ, Ντενίς 5, Λουμπακί 5, Ζαν,Μπενγκαμπέρ, Νουά 6, Γκομπόλντ 9, Ονά Εμπό 1, Μπλες

Σωτηρίου Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.