Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Βουτιά»-ρεκόρ αναμένεται στις βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Αύγουστος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι τελευταίες εκτιμήσεις

«Βουτιά»-ρεκόρ αναμένεται στις βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν μεγάλη «βουτιά» ακόμα και 1.000 μόρια σε αρκετές σχολές.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Παρασκευής, καμία από τις σχολές-«όνειρο» για τους υποψήφιους δεν αναμένεται να σκαρφαλώσει πάνω από τα 19.000 μόρια.

Βασική αιτία, τα απαιτητικά θέματα στα Μαθηματικά (2ο και 4ο πεδίο), τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα οι αριστούχοι να μειωθούν στο μισό σε σχέση με το 2012.

Ενδεικτικά, σε σχολές όπως το Μαθηματικό της Αθήνας αναμένεται πτώση περί τα 400 μόρια, ενώ στις σχολές του ΕΜΠ η βάση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 18.500 μόρια.

Μείωση των αριστούχων παρατηρήθηκε  και στο 3ο πεδίο που αφορά τις ιατρικές σχολές με αποτέλεσμα και εκεί οι βάσεις να μην ξεπεράσουν τα 19.000 μόρια.

Μικρότερη υποχώρηση -περί τα 300 μόρια- αναμένεται στη Νομική, Φιλολογία και Παιδαγωγικά Τμήματα.

Στις φετινές πανελλαδικές οι αριστούχοι μειώθηκαν στα 15 από τα συνολικά 22 μαθήματα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα, από 18-20 έγραψε το 5,7% των υποψηφίων έναντι 13,5% το 2012.

in

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 16th, 2013 at 13:24 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply