Προκλήθηκε από έκρηξη σε γεννήτριες την Τρίτη

(ΑΠΕ- ΜΠΕ) Μπλάκ άουτ στη Σαντορίνη: Μέχρι το βράδυ αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη μετά το μπλακ-άουτ της Τρίτης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο δήμαρχος εκτίμησε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα. Στο νησί έφτασε και το αρματαγωγό «Χίος», με 12 βαρέα οχήματα και γεννήτριες συνολικής ισχύος 10MW.

Ο δήμαρχος Ν. Ζώρζος σημείωσε πάντως ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να κάνει επενδύσεις και να τοποθετήσει εφεδρείες, ώστε αν υπάρξει και στο μέλλον τέτοιο πρόβλημα να λυθεί άμεσα.

Από το μπλακ άουτ δεν έχει επηρεαστεί το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς εξυπηρετείται από δικές του γεννήτριες.

Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε όταν από έκρηξη στη μία γεννήτρια προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε και δεύτερη γεννήτρια.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Ανακοίνωση της ΔΕΗ

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ διαβεβαίωσε ότι ήδη προχωρά σε ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει» για την αποστολή γεννητριών σε συνεργασία με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί, η ΔΕΗ αναφέρει:

– Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013, και ώρα 12:00 μμ προκλήθηκε αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής Η/Ε της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.

– Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών.

– Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε.

– Το σύνολο των εργαζομένων καταβάλλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο η ηλεκτροδότηση.

Ανακοίνωση του δήμου Θήρας

«Από το Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι προχωρά η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών του εργοστασίου της ΔΕΗ. Ήδη σήμερα νωρίς το πρωί ενεργοποιήθηκε μία από τις κύριες μηχανές του εργοστασίου, ενώ το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ενεργοποιηθούν και άλλες. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται το αρματαγωγό Χίος που μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη μεγάλης ισχύος, τεχνικούς και άλλον εξοπλισμό.
Η ηλεκτροδότηση που αυτή τη στιγμή γίνεται εκ περιτροπής, τις επόμενες ώρες θα καλύπτει όλο και περισσότερες περιοχές. Υπολογίζεται ότι κατά τις πρώτες βραδυνές ώρες η ηλεκτροδότηση θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των νησιών μας.
Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο Δήμος Θήρας κάνει έκκληση στους πολίτες της Σαντορίνης να δείξουν την απαραίτητη ψυχραιμία και υπομονή, αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος, όπου αυτή αποκαθίσταται. Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να κατανοήσουμε ότι η παραγωγή ρεύματος δεν είναι σε επάρκεια και κάποιοι από τους συνανθρώπους μας στερούνται βασικές τους ανάγκες.
Πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια και η υγεία των συμπολιτών μας. Για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας έχει προγραμματιστεί η μετάβασή τους στη Κρήτη για την ασφαλή θεραπεία τους, ενώ στο Κέντρο Υγείας Θήρας με τις προσπάθειες του προσωπικού εξασφαλίζεται η παροχή οξυγόνου στους έχοντες ανάγκη και αντιμετωπίζεται κάθε έκτακτο περιστατικό.
Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης: ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ 2286022798
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΗΡΑΣ: 2286022659
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΗΡΑΣ: 2286360300
ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ: 2286025221
»

βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.