Βέτο βουλευτών στα σχέδια για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών

«Δεν θα πέσουμε για ένα παλιόσπιτο»
Κόκκινη γραμμή φέρεται διατεθειμένη να βάλει η κυβέρνηση στις πιέσεις της τρόικας να αρθεί αδιακρίτως η απαγόρευση για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, συναισθανόμενη τον τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κίνδυνο που εμπεριέχει μια ανεξέλεγκτη κρίση γύρω από το καυτό αυτό θέμα.

«Δεν θα πέσουμε για ένα παλιόσπιτο» είναι η χαρακτηριστική φράση κυβερνητικού στελέχους που αποτυπώνει τους προβληματισμούς στους κόλπους της κυβέρνησης αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., που ήδη βράζει μπροστά στο ενδεχόμενο να αρχίσουν οι εξώσεις πολιτών που ανήκουν στα μεσαία και φτωχά κοινωνικά στρώματα.

Ήδη, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου είναι να υποχωρήσει η συζήτηση προς το παρόν και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα από τον Σεπτέμβριο μεταφέροντας με κάθε ευκαιρία προς την τρόικα το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο κοινοβούλιο, τα κόμματα και την κοινωνία.

Οι επιτελείς του πρωθυπουργού δεν θέλουν το θέμα αυτό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και για έναν άλλο λόγο.

Η δυσαρέσκεια και η αναταραχή που προκαλεί το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο καλό είναι να μη συνδέεται και με τη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ένα τεράστιο απεργιακό κύμα σε κρίσιμους κλάδους και θα ήταν εξαιρετικά επώδυνο να είναι τόσα πολλά θέματα ανοιχτά την ίδια ώρα.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.