Με έκπληξη διαβάσαμε σε αφίσα τη συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Γρεβενών στην εκδήλωση – φεστιβάλ του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που γίνεται στις 9 και 10/8 στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Γρεβενών.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες όταν, στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις για τις απολύσεις συναδέλφων, μέλη της πλειοψηφίας του νέου ΔΣ μας κατηγόρησαν ότι εκφράζουμε κομματικές απόψεις και με κορώνες καλούσαν μακριά τα κόμματα από το συνδικαλιστικό κίνημα και το Σύλλογο. Αλλά «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις …» !

Φαίνεται ότι αυτό που ενοχλεί ορισμένους πραγματικά δεν είναι το οποιοδήποτε κόμμα, αλλά ειδικά το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ. Αποδείχτηκε εξάλλου και κατά τις τελευταίες εκλογές όπου όλοι μαζί (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΔΗΜΑΡ) σε κοινό «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο ανέλαβαν με τη στήριξη και της δημοτικής αρχής να «ξε-κοκκινίσουνν» το Σύλλογο. Τα άλλα κόμματα προφανώς και τα δέχονται αφού συμμετέχουν επίσημα και σε εκδηλώσεις τους, όπως η παρούσα, αλλά και το πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που σέρνει το χορό, καθόταν στην πρώτη σειρά των συμμετεχόντων.

Η κατεύθυνση βέβαια που υπάρχει είναι όλοι μαζί κατά της ΔΑΣ-ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ, άπαντες κατά του ΚΚΕ. Γιατί ενοχλεί η αταλάντευτη ταξική στάση μας στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, γιατί δεν τους αρέσει να αποκαλύπτουμε το ρόλο τους, το ρόλο του εργοδοτικού–κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργεί την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, που οδήγησε στην υποχώρηση και τη σημερινή άθλια κατάσταση του κινήματος.

Αποκαλυπτικό επίσης είναι και το γεγονός ότι η συμμετοχή στο φεστιβάλ αποφασίστηκε από την πλειοψηφία χωρίς καν να συνεδριάσει το Δ.Σ. χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση. Φάνηκε πως θέλουν να λειτουργήσουν το Σύλλογο από την πρώτη στιγμή, όταν έγινε η κατανομή των αξιωμάτων του νέου Δ.Σ. που αρνήθηκαν κάθε πρόταση για συνεργασία και κράτησαν όλα τα αξιώματα για την παράταξή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη τους σε οργανώσεις και κόμματα που φιλοδοξούν να διαχειριστούν το εκμεταλλευτικό αστικό σύστημα και όχι να το ανατρέψουν. Εμείς δεν κρυβόμαστε, συνεχίζουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε ο Σύλλογος Εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτ/σης Ν. Γρεβενών να αποκτήσει ταξικό προσανατολισμό, να μαζικοποιηθεί, να γίνει όργανο πάλης και διεκδίκησης στα χέρια των ίδιων των συναδέλφων, σε ευθεία σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.

Δηλώνουμε ότι ως ΔΑΣ θα συνεχίσουμε τη μάχη μπροστά στα σκληρά μέτρα που έρχονται το επόμενο διάστημα και σύντομα θα διαψευστούν όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με εμάς. Θα συνεχίσουμε να είμαστε το αποκούμπι των συναδέλφων, να εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον εργαζόμενο το έχει ανάγκη, να συμβάλλουμε στην ενότητα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαζί με άλλα λαϊκά στρώματα σε ταξική κατεύθυνση. Για να βάλουμε φραγμό στην εφαρμογή αντεργατικών μέτρων και να ανατρέψουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ-ΟΤΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.