Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με «θετικό πνεύμα» εξετάζεται η εξαίρεση μικρών τζίρων από τον ΦΠΑ

Αύγουστος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν βλέπει παράταση για τις δηλώσεις

Το ενδεχόμενο εξαίρεσης των επιχειρήσεων με μικρό τζίρο, κάτω των 25.000 ευρώ, από τον ΦΠΑ «εξετάζεται με θετικό πνεύμα» λέει ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χ.Θεοχάρης, σημειώνοντας σε συνέντευξή του πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την ώρα.

«Η πίεση για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας το προηγούμενο διάστημα αλλά και αυτή που έρχεται με τον φόρο ακινήτων δεν μας άφησε περιθώρια για πολλές αλλαγές» λέει σχετικά ο Χ.Θεοχάρης σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας δεν βλέπει πρόβλημα στο ρυθμό υποβολής των δηλώσεων που να οδηγεί σε νέα παράταση.

Όσον αφορά την δυνατότητα που είχε δοθεί πέρυσι για αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε δόσεις, σημειώνει πως ήταν έκτακτο μέτρο και δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς «η φετινή επιβάρυνση είναι πολύ μικρότερη από πέρσι».

Τέλος, σχετικά με τις αποδείξεις, ο γενικός γραμματέας αναφέρει πως το υπουργείο βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να έχει συγκεκριμένη πρόταση τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ετοιμαστεί το νομοσχέδιο για τα φορολογικά κίνητρα.

δολ

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 10th, 2013 at 21:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply