Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Πυρά» μητροπολίτη για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Αύγουστος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καυστικά σχόλια για τους πολιτικούς

«Πυρά» μητροπολίτη για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
«Πυρά» κατά πολιτικών εξαπέλυσε, με αφορμή την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, σε γραπτό του κήρυγμα το οποίο διανεμήθηκε στους ιερείς της μητρόπολης.

«Σε αυτά τα χρόνια που ζούμε, βουλιάζει η αγαπημένη μας πατρίδα, η Ελλάδα, και αργοπεθαίνει. Και το κακό έρχεται από πάνω, από τους πολιτικούς μας άρχοντες, τους οποίους εμείς, με την ψήφο μας, τους αναδείξαμε άρχοντες, για να υπερασπίζουν τις παραδόσεις της πίστης μας και της φυλής μας. Αλλά αυτοί νομοθετούν ενάντια με την ένδοξη ελληνορθόδοξη παράδοσή μας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Γόρτυνος.
«Την ευθύνη εδώ την έχουμε εμείς οι Ιεράρχες, οι οποίοι δεν τους ελέγχουμε, όπως ήλεγχαν οι Προφήτες και οι Άγιοι Ιεράρχες Πατέρες της Εκκλησίας μας τα αμαρτήματα των αρχόντων της εποχής τους» προσθέτει ο μητροπολίτης.

Εκτιμά δε ότι μερικοί, με διάφορες προφάσεις, θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία άθεη χώρα και καλεί τους βουλευτές «να μην ψηφίσουν τον αντίχριστο νόμο περί καταργήσεως της Κυριακής».
Επιπλέον, ο μητροπολίτης αναφέρει: «Δηλώνω επίσης προκαταβολικώς: δεν θέλω να δω στα μάτια μου υπουργό της επαρχίας που διακονώ, ο οποίος συγκατατέθηκε να ψηφίσει αυτόν τον αντίχριστο νόμο της βεβηλώσεως της Κυριακής. Θα κόψω την καλή κοινωνία μαζί του που έχω έως τώρα. Θα χαιρετώ με αγάπη και με σεβασμό έναν χριστιανό γύφτο και μια γύφτισσα, αλλά θα αποστρέφομαι τον βουλευτή και τον υπουργό εκείνο, που ψήφισε νόμο για την κατάργηση της Κυριακής ημέρας».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Σάββατο, Αύγουστος 10th, 2013 at 08:21 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply