Δεν κατάφερε να λάμψει το… αστέρι του Αστέρα Τρίπολης

Δεν είχε άστρο…Πήγε στην Αυστρία, έπαιξε στα ίσα την Ραπίντ Βιέννης, όμως αν και προς στιγμήν ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1), εν τέλει έφυγε με… άδεια χέρια, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1, που τον άφησε εκτός πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ.

Προηγήθηκαν οι Αυστριακοί με τον Πέτσο (26′), ωστόσο οι Αρκάδες ισοφάρισαν με τον Γκρατσίνι (56′), βάζοντας ξανά στο κόλπο την ομάδα του. Τελικά, οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» εκ νέου και μάλιστα δις με τον Σάουμπ (63′, 85′) για το τελικό σκορ, που σταμάτησε το ευρωπαϊκό όνειρο της ελληνικής ομάδας.

Το ματς

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε λόγο ούτε να βιαστεί, ούτε να επιτεθεί… κατά κύματα. Με τον Γκόιαν να δείχνει την κλάση του στην άμυνα και τους Κάφα, Ντε Μπλάσις να προσπαθούν να κάνουν φάσεις, πέρναγαν τα πρώτα λεπτά στον αγώνα, χωρίς όμως κάτι σημαντικό. Και ξαφνικά οι Αυστριακοί «χτύπησαν». Ο Σάμπιτζερ στο 25’ σύγκλινε ωραία προς την περιοχή των Αρκάδων, έκανε την κάθετη για τον Μπόιντ, η μπάλα με τις κόντρες έφτασε στον Πέτσο κι εκείνος «εκτέλεσε» από κοντά τον Μπαντή για το 1-0.

Οι παίκτες του Τσιώλη δεν πτοήθηκαν στιγμή. Ίσα-ίσα που φάνηκε να παίρνουν κι άλλο τα πάνω τους μετά το γκολ που δέχθηκαν. Μέσα σε δύο λεπτά έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Αρχικά ήταν ο Ναβάρο που ανενόχλητος στην περιοχή των γηπεδούχων, έκανε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο και στη συνέχεια τον… μιμήθηκε ο Ουσέρο σε μια φάση «καρμπόν». Κι αφού ο Αστέρας δεν πέτυχε γκολ, λίγο έλειψε να το δεχθεί, αλλά η τύχη και το δοκάρι του Μπαντή τον έσωσε στο πολύ ωραίο σουτ του Σάμπιτζερ.

Με το… καλημέρα, ο Τσιώλης έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του, με τον Γκρατσίνι να μπαίνει στον αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε, με τον Αστέρα να… έχει μείνει στα αποδυτήρια και δεν ήθελε πολύ ο Μπόιντ να τον τιμωρήσει. Και ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει… καπνός, η «χρυσή» αλλαγή των φιλοξενούμενων ισοφάρισε σε 1-1! Όταν η αντίδραση της άμυνας της Ραπίντ ήταν «παιδική», με τον Αργεντινό να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να πλασάρει εύστοχα.

Κι ενώ τα πάντα πλέον έδειχναν ισορροπημένα, η Ραπίντ πήρε ξανά σκορ πρόκρισης. Ουσιαστικά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα –κι ενώ επωφελήθηκε τις κόντρες- ο Σάουμπ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε ψύχραιμα και έκανε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να πιστεύουν στο όνειρο. Μάλιστα, ο Μπαράλες παραλίγο να ισοφαρίσει εκ νέου και να γυρίσει… η μπίλια της πρόκρισης. Κι ενώ τα λεπτά… έφευγαν, ήρθε ξανά ο Σάουμπ στο 83’ να «γκρεμίσει» κάθε ελπίδα της ελληνικής ομάδας αφού το σουτ του μέσα στην περιοχή του Αστέρα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Rapid Wien 3-1 Asteras Tripolis (3rd… από ourmatch

Ραπίντ Βιέννης (Μπάρισιτς): Νοβότα, Μπέρεντ, Σράμελ, Πέτσος, Σονλέιτνερ, Σάμπιτζερ, Τρίμελ, Μπεργκστάλερ, Μπόσκοβιτς, Χόφμαν (80’ Γκρόζουρεκ), Μπόιντ.

Στον πάγκο: Ράντλιγκερ, Πάλα, Ντένερ, Χοφμαν, Σάουμπ, Πάβελιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Γκόιαν, Ναβάρο (70’ Μπακασέτας), Ουσέρο, Ζησόπουλος (46’ Γκρατσίνι), Κάφα, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69’ Χουάνμα)

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Σέτι

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.