Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μάρκους Φέμπερ: «Στις ευρωεκλογές θα επικρατήσει ο Τσίπρας»

Αύγουστος 9th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η ευρωδιάσωση αποφασίστηκε στο Βερολίνο, ομολογεί ο επικεφαλής της Χριστιανοκοικωνικής Ένωσης

Μάρκους Φέμπερ: «Στις ευρωεκλογές θα επικρατήσει ο Τσίπρας»

Για τις ευρωεκλογές αλλά και την ευρω- διάσωση μιλά σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Muenchner Merkur» ο Μάρκους Φέμπερ, επικεφαλής των βουλευτών της βαυαρικής Χριστιανοκοικωνικής Ένωσης.

Ειδικότερα, στην ερώτηση σχετικά με το εμπόδιο του 3% στις ευρωεκλογές και αν του προκαλεί ανησυχία το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), απάντησε ότι «ολόκληρη η ευρω-διάσωση αποφασίστηκε στο Βερολίνο και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο. Η επιχειρηματολογία του AfD δεν έχει καμία πέραση στις Βρυξέλλες. Δεν φοβάμαι την αναμέτρηση μαζί τους».

Στην ερώτηση σχετικά με το αν υπάρξει ψήφος διαμαρτυρίας απάντησε ότι «θα γίνουν 28 εθνικές εκλογές. Σε μία σειρά από χώρες θα ζήσουμε μία σαφή ενίσχυση της αντιπολίτευσης. Στην Ελλάδα για παράδειγμα: εκεί θα επικρατήσει το ακραίο αριστερό κόμμα του Α. Τσίπρα, και όχι οι Συντηρητικοί. Το Ευρωκοινοβούλιο θα χάσει δυνάμεις στον μεσαίο χώρο και θα ενισχυθεί στα άκρα του».

O κ.Φέρμπερ επαινεί κατά τα άλλο τον ρόλο του Χέρμαν βαν Ρομπάι σε σχέση με την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης, σε αντίθεση με την συμβολή του προέδρου της Επιτροπής  Μπαρόσο, για τον οποίον υποστηρίζει ότι πρακτικά ήταν απών. Τέλος, εκφράζει την επιθυμία ο επόμενος πρόεδρος είτε της Επιτροπής είτε του Συμβουλίου να είναι Γερμανός, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ηγετική θέση της Γερμανίας στην ΕΕ.

δολ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 9th, 2013 at 13:13 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply