Έφυγε κυρία

Ευρώπη τέλος για την Ξάνθη! Η σοβαρότητα και η μαχητικότητα των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου δεν ήταν αρκετή για να διορθώσει τα λάθη του πρώτου αγώνα (2-1), με αποτέλεσμα οι Ακρίτες να γνωρίζουν και δεύτερη ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης, αυτή τη φορά στο Βέλγιο με σκορ 2-1.

Εξαιρετική παρουσία των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η κούραση του δευτέρου ημιχρόνου έφερε τα γκολ των Βέλγων, που προηγήθηκαν με γκολ των Μπουλότ (52’) και Ντε Καμάργκο (70′). Το γκολ, που άξιζε να πετύχει η Ξάνθη από το πρώτο 45λεπτο, ήρθε στο 84’ με τον Ντε Γκούζμαν να νικάει με δυνατό σουτ τον Καβασάκι.

Έτσι, σε συνδυασμό με την ήττα 2-1 στα Πηγάδια, οι Ακρίτες δεν θα δουν μπαλάκι με το όνομά τους στην κλήρωση της Παρασκευής για τη φάση των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς:

Αυτό που ήθελε

Ό,τι ακριβώς ήθελε ο Νίκος Καραγεωργίου πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είδε να γίνεται πράξη από τους παίκτες του στο πρώτο 45λεπτο. Η Ξάνθη κατάφερε χάρη στην εξαιρετική αμυντική της λειτουργία να περιορίσει τη Σταντάρ, που εκτός από δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να γίνει απειλητική. Αντιθέτως, οι Ακρίτες με το πέρασμα των λεπτών έδειχναν ολοένα και πιο δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο και αποκτούσαν εμπιστοσύνη στα πόδια τους.

Αυτό που τους έλειψε ήταν η τελική προσπάθεια, καθώς το εξαιρετικό σουτ στην κίνηση του Μαρσελίνιο δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Καβασάκι.

Το πίστεψε… περισσότερο

Η σιγουριά των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης, βάσει της εικόνας τους στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η αιτία που τους έβαλε πίσω στο σκορ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτομάτως, το τέρμα του Μπουλότ (52’) έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Ακρίτες, οι οποίοι, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και πάλεψαν για τα δύο γκολ που θα οδηγούσαν το παιχνίδι στην παράταση.

Τελικά, η κούραση της υπερπροσπάθειας απέναντι σε μία σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, λύγισε την Ξάνθη που δέχτηκε και δεύτερο τέρμα με την είσοδο του Ντε Καμάργκο στον αγωνιστικό χώρο (70’). Το γκολ του Ντε Γκούζμαν στο 84΄, ήταν «σφραγίδα» στο περήφανο «αντίο» των Ακριτών από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Σταντάρ Λιέγης (Γκάι Λουζόν): Καβασίμα, Νγκάουα, Μπεν Χαίμ, Αρσλάνατζιτς, Φαν Νταμ, Μπούενς (60’ Οζτούρκ), Μαρκέ, Μπουλότ (60’ Μπιά), Μ’ Πόκου, Γκουχανετζάντ, Μπατσουαγί (69’ Ντε Καμάργκο)

Στον πάγκο: Μόρις, Λαντόλι, Κανού, Ναγκάι

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Βάλλας, Παΐτο (58’ Μάνταλος), Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν (69’ Τριάδης¬), Μαρσελίνιο (74’ Σολάρι), Βασιλακάκης

Στον πάγκο: Πέρες, Γκοχούρι, Πλατέλλας, Σολάρι, Ράνος

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)


Γιάννης Σταυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.