ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Μενού, κεφάλαια 850 δισ., στο δείπνο Σαμαρά με 20 στελέχη επενδυτικών ομίλων

Σε δείπνο με 20 ανώτατα στελέχη επενδυτικών ομίλων οι οποίοι διαθέτουν συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 850 δισ., παρακάθησε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, όπου συζητήθηκαν οι επενδυτικές προοπτικές που δημιουργούνται στη χώρα μας. Αρκετές από τις εταιρείες που έχουν προσκληθεί είναι ήδη ενεργές επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ άλλες συζητούν την πιθανότητα να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον.

Για αυτό το λόγο, «παρών» ήταν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον νέο επενδυτικό νομό.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ ξεκίνησε από τα γραφεία της «Washington Post» και τη συνάντησή του με το δημοσιογραφικό επιτελείο της αμερικανικής εφημερίδας, ξεκίνησε το πρόγραμμα των συναντήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας, έγινε σε βάθος κουβέντα και οι επιτελείς της «Washington Post» έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλες τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με δεκαπέντε σημαίνοντα πρόσωπα του think tank CSIS (Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών).

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την άποψη ότι αυτή η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ γίνεται σε μια ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας συγκυρία.

Παράλληλα, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας κάνουν λόγο για αναβάθμιση, από την πλευρά των ΗΠΑ, της επίσκεψης της Έλληνα πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι και τη σύνθεση της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στο Οβάλ γραφείο απόψε.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.