ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Εως τέλη Οκτωβρίου η αξιολόγηση στους ΟΤΑ - Περιζήτητοι οι δημοτικοί αστυνομικοίΈως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους, ενώ τα πρώτα στοιχεία θα έχουν συγκεντρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του γενικού γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Το θέμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη, σύμφωνα με πηγές από τα δύο υπουργεία, ήταν η αξιολόγηση στους δήμους, καθώς από τους ΟΤΑ α’ βαθμού θα προέλθει μεγάλο μέρος της κινητικότητας των 8.200 υπαλλήλων που απομένουν για το πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, εκτός από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, μεγάλο ενδιαφέρον να τους απορροφήσουν δείχνουν και άλλα υπουργεία.

Εως τέλη Οκτωβρίου η αξιολόγηση στους ΟΤΑ - Περιζήτητοι οι δημοτικοί αστυνομικοί

Συγκεκριμένα, τους «διαθέσιμους» της δημοτικής αστυνομίας θέλουν να απορροφήσουν το υπουργείο Οικονομικών για το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης για αγορανομικούς ελέγχους, το υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσίες στις οποίες έχει ελλείψεις, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

 

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.