Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας τσιμπά κουνούπι (Video)

Αύγουστος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η εικόνα μοιάζει σαν μια καφετί σύριγγα που χώνεται ανάμεσα σε παγάκια. Στην πραγματικότητα όμως είναι η μύτη ενός κουνουπιού που βυθίζεται στο σώμα ενός ποντικιού αναζητώντας τη φλέβα από την οποία θα πιει αίμα. Ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει όταν μας τσιμπούν κουνούπια κι εμάς.

Το βίντεο κατέγραψαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Παστέρ του Παρισιού προκειμένου να μελετήσουν τον τρόπο που τα κουνούπια μεταδίδουν ασθένειες όπως η ελονοσία.

Η μύτη του κουνουπιού εμφανίζεται ιδιαίτερα ευέλικτη και παράλληλα δυνατή: ενώ μπορεί να ελιχθεί ανάμεσα στα κύτταρα του οργανισμού, προς κάθε πιθανή κατεύθυνση. Ωστόσο μόλις χτυπήσει φλέβα – κυριολεκτικά- δεν «κάμπτεται» παρά την τρυπά για να ρουφήξει αίμα.

Κάθε κουνούπι πίνει αίμα κατά μέσο όρο για 4 λεπτά.

Συχνά μάλιστα, η φλέβα μπορεί να σπάσει σε εκείνο το σημείο και να χυθεί αίμα στην περιοχή τριγύρω. Τότε το κουνούπι συχνά επιλέγει να ρουφήξει το αίμα από τη μικρή λιμνούλα που δημιουργείται.

Μάλιστα, όταν το κουνούπι είναι μολυσμένο με κάποια παράσιτα, όπως η ελονοσία, τότε πίνει αίμα για περισσότερη ώρα από ό,τι συνήθως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στη λειτουργία των παρασίτων που πασχίζουν να περάσουν στον οργανισμό του ξενιστή.

Δείτε:

newsbomb

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 8th, 2013 at 13:33 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply