Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απορρίφθηκε αίτημα σχολικών φυλάκων για εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα

Αύγουστος 7th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης – Στο πλευρό τους ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης

Απορρίφθηκε αίτημα σχολικών φυλάκων για εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότηταΑπορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα που κατέθεσαν 89 σχολικοί φύλακες του κεντρικού δήμου με το οποίο ζητούσαν να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να κριθεί στην ουσία της η υπόθεση.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης εξετάστηκε ως μάρτυρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των σχολικών φυλάκων.

«Αυτήν την περίοδο έχουν σημειωθεί πολλοί βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλοί φύλακες. Έχουν προσωπική σχέση με τα παιδιά. Είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι» σημείωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά τους, οι σχολικοί φύλακες τόνισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επισημαίνοντας τις δραματικές συνέπειες που θα έχει στα εισοδήματά τους η υπαγωγή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Το δικαστήριο πάντως δεν έκανε δεκτούς τους παραπάνω ισχυρισμούς, απορρίπτοντας το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που θα τους επέτρεπε να παραμείνουν στην εργασία τους.

Η ουσία της υπόθεσης θα κριθεί στις 31 Οκτωβρίου.

δολ

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 7th, 2013 at 09:06 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Απορρίφθηκε αίτημα σχολικών φυλάκων για εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα”

  1. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ said:

    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ;;;;

Leave a Reply