FIBA, Euroleague και FIBA Americas συναποφάσισαν την επαναφορά του ξεχασμένου θεσμού

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το ΔιηπειρωτικόΔέκα επτά χρόνια μετά την τελευταία διεξαγωγή του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και την ανάδειξη του τότε πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού (1996) σε νικητή της σειράς των αγώνων με την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Ολίμπια Βενάντο Τουέρτο από την Αργεντινή, οι διοικήσεις των FIBA, Euroleague Basketball και FIBA Americas (αμερικανική ζώνη της FIBA) ανακοίνωσαν σήμερα (5/8/2013) την επαναφορά του θεσμού.

Το Διηπειρωτικό Κύπελλο θα διεκδικήσουν ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός και η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Πινέιρο Σκάι, σε διπλούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, πόλη όπου εδρεύει η αντίπαλος των Ερυθρόλευκων, στις 4 και 6 Οκτωβρίου 2013.

«Η παρουσία μας σε μια τόσο σημαντική στιγμή για το μπάσκετ συνιστά μεγάλη τιμή. Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι ιστορικό τα τελευταία δύο χρόνια και αυτά τα παιχνίδια στη Βραζιλία είναι το επόμενο βήμα της μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει. Αξίζουν συγχαρητήρια σε Ευρωλίγκα και FIBA για αυτή την πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος πως αυτές οι αναμετρήσεις θα αποτελούν στο μέλλον ένα πολύ σπουδαίο αθλητικό γεγονός για το παγκόσμιο μπάσκετ», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Χρήστος Σταυρόπουλος.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής της Ευρωλίγκας κ. Τζόρντι Μπερτομέου σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφει το Διηπειρωτικό Κύπελλο και θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο φανταστικές αναμετρήσεις ανάμεσα στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Πινέιρο. Η οικογένεια του μπάσκετ ενώνεται ξανά και εύχομαι οι φίλοι του μπάσκετ στην Αμερική να μας γνωρίσουν καλύτερα και να απολαύσουν το στιλ παιχνιδιού μας».

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.