Στην προσωρινή δικαίωση των 26 σχολικών φυλάκων του Δήμου Αγίων Αναργύρων προχώρησε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο, οι σχολικοί φύλακες του δήμου εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και παραμένουν στις θέσεις τους έως τις 2 Οκτωβρίου, οπότε θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Πάντως η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο πρόκριμα και για άλλες παρόμοιες, καθώς κάθε δικαστήριο και κάθε δικαστής αποφασίζουν με βάση το δικό τους σκεπτικό.

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το πρόγραμμα της κινητικότητας στο Δημόσιο θα προχωρήσει. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δηλώνει υπέρ του ξεκαθαρίσματος στο Δημόσιο, χαρακτήρισε «βολεμένους» αυτούς που αντιδρούν και ξεκαθάρισε ότι θα απομακρυνθεί μόλις το 2% των εργαζομένων και στη θέση τους θα προσληφθούν αξιοκρατικά νέοι, σε θέσεις όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Στην κινητικότητα πρέπει να ενταχθούν μέχρι το τέλος του 2013 συνολικά 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι και να απολυθούν 4.000. Ο αριθμός των απολύσεων, που κατά το ήμισυ έχει καλυφθεί από την κατάργηση της ΕΡΤ, θα συμπληρωθεί από τους επιόρκους, τους κοπανατζήδες, τους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, ενώ είναι πολύ πιθανό να απολυθούν και υπάλληλοι πολύ χαμηλών προσόντων, που διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ και τέθηκαν ήδη σε κινητικότητα, εφόσον η αξιολόγησή τους γίνει πριν ολοκληρωθεί το 8μηνο της διαθεσιμότητας.

Οι πλέον ευνοημένοι από την αξιολόγηση που θα γίνει εν όψει της κινητικότητας είναι οι νέοι με υψηλά προσόντα που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και πολύ δύσκολα θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα και, αν ενταχθούν, θεωρείται βέβαιο ότι θα επιστρέψουν σε άλλο πόστο του Δημοσίου. Οι μεγάλοι χαμένοι που έχουν αυξημένες πιθανότητες να βγουν σε διαθεσιμότητα και ελάχιστες να επιστρέψουν είναι οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων, όσοι έχουν διοριστεί εκτός ΑΣΕΠ ή όσοι συμβασιούχοι έχουν μονιμοποιηθεί με Προεδρικά Διατάγματα.

Διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα και τις απολύσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και προαναγγέλλουν κλιμάκωσή τους το επόμενο διάστημα. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για απολύσεις 300 υπαλλήλων της ΥΠΑ, αποφάσισε την κήρυξη τριών κυλιόμενων 24ωρων απεργιών από τα ξημερώματα της ερχόμενης Παρασκευής, 9 Αυγούστου, έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 11 του μήνα.

Τέλος, στην κόκκινη γραμμή της διαθεσιμότητας βρίσκονται μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν σε πολιτικά γραφεία και μονιμοποιήθηκαν με υπουργικές αποφάσεις, αλλά και υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι και μονιμοποιήθηκαν στη συνέχεια με Προεδρικά Διατάγματα.

Στην ίδια μοίρα βρίσκονταν και δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημόσιο ως συμβασιούχοι και μονιμοποιήθηκαν με διάφορες διαδικασίες.

δημοκρατία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.