ΓΙΑ ΒΟΥΤΙΕΣ ΧΩΡΙΣ… ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Οι 10 ακτές «διαμάντια» στην ΑττικήΟι διακοπές στην Αττική μπορεί για αρκετούς να αποτελούν την έσχατη λύση, για κάποιους άλλους, όμως, αποτελούν χρόνια τώρα συνειδητή επιλογή. Οπως και να έχει, το καλοκαίρι οι μιζέριες ξεθωριάζουν και η πρωτεύουσα δίνει σε όσους παραμείνουν εντός των τειχών τη δυνατότητα ευχάριστων και κυρίως πολύ πιο φτηνών διακοπών.

Το «Εθνος» παρουσιάζει ειδυλλιακές παραλίες με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά σε απόσταση αναπνοής από το κλεινόν άστυ, που αποτελούν μία εναλλακτική επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τη θάλασσα και την αμμουδιά, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει εισιτήριο για να κάνει το μπάνιο του.

Χωρίς είσοδο, αλλά με στοιχειώδεις υποδομές και καθαρά νερά, οι παραλίες της πρωτεύουσας προσφέρουν ανάσες δροσιάς και χαλάρωσης στους χιλιάδες Αθηναίους που τις επισκέπτονται καθημερινά

Μπλε Λιμανάκι, ΡΑΦΗΝΑ
Πεντακάθαρα νερά για λίγους και εκλεκτούς

Οχι και τόσο γνωστό όσο το γειτονικό… κόκκινο λιμανάκι του εφόσον για να το ανακαλύψει κανείς πρέπει να το αναζητήσει στα… βράχια της Ραφήνας. Αισθητικά, με την πρώτη ματιά, μπορεί να μη σας κερδίσει καθώς μία τσιμεντένια προβλήτα με ξύλινες ομπρέλες κυριαρχεί στον χώρο αλλά τα πεντακάθαρα νερά του στα οποία βουτάτε από ψηλά θα σας κάνουν να το επισκεφθείτε ξανά και ξανά. Δίπλα στην προβλήτα υπάρχει μια λιλιπούτεια βοτσαλωτή παραλία, η οποία χωρά λίγους κι εκλεκτούς. Το Μπλε Λιμανάκι το βρίσκετε στρίβοντας αριστερά στο τέρμα του κεντρικού δρόμου της Ραφήνας και ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή, πριν από το Κόκκινο Λιμανάκι.

Καβούρι

Καβούρι

Θυμάρι, ΣΟΥΝΙΟ
Κολπίσκος με βότσαλο και πλαζ με αμμουδιά

Στο 54ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου θα συναντήσετε μια πολύ αγαπητή παραλία για όσους δεν ενδιαφέρονται για τις οργανωμένες και ακριβοπληρωμένες καταστάσεις. Τη βρίσκετε λίγο μετά τα ταβερνάκια της Παλαιάς Φώκαιας, ελάχιστα μέτρα από την πινακίδα που γράφει «Θυμάρι» γι’ αυτό λίγο πριν φτάσετε, καλό είναι να είστε προσεκτικοί γιατί το δρομάκι της εισόδου δεν είναι ευδιάκριτο και αν το περάσετε θα πρέπει να κάνετε αναστροφή στη Λεωφόρο Σουνίου. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο μικρό βοτσαλωτό κολπίσκο από τη μία και σε μια μεγαλύτερη αμμουδιά από την άλλη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα αλλά μια προσοχή χρειάζεται για τα βραχάκια μέσα στο νερό.

Σέσι, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Σέσι, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα
Ενας «παράδεισος», 1 ώρα από την Αθήνα

Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο και μικρότερο, εκτός από άμμο, υπάρχουν και αρκετές πέτρες. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο έχει περισσότερο κόσμο, έχει άμμο και μικρότερες πέτρες, ενώ μέσα στη θάλασσα εκτός από κάποιες πέτρες στην αρχή, πιο μέσα υπάρχει αρκετή άμμος. Διαθέτει μια σχετική οργάνωση με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Δεν θα πληρώσετε όμως εισιτήριο για να μπείτε, ούτε θα υποχρεωθείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρα αν δεν θέλετε. Ανάμεσα στις 2 παραλίες βρίσκεται μία μικρή προεξοχή γης όπου στην κορυφή βρίσκεται ένα γραφικό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Αγιο Παντελεήμονα. Απέχει 52 χιλιόμετρα ή περίπου μία ώρα οδήγησης από το κέντρο της Αθήνας.

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Κακιά Θάλασσα, Κερατέα

Καβούρι
Ιδανική πλαζ και για νυχτερινά μπάνια

Σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από το αθηναϊκό κέντρο μια απολαυστική αμμουδιά, ιδανική και για νυχτερινά μπάνια, με θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Εξαιρετική η αντίθεση που κάνει το γαλάζιο των νερών της με το πράσινο του κολπίσκου που την περιβάλλει. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Οδηγείτε στη λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση το Σούνιο, ακολουθείτε την πρώτη πινακίδα για Καβούρι και μπαίνετε στην οδό Ηλιου. Στη συνέχεια και λίγο μετά τον Αγιο Νικόλαο, το Μεγάλο Καβούρι αποτελεί άλλη μία όμορφη παραλία με αρκετό ελεύθερο χώρο για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο χωρίς να πληρώσουν για ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Μπλε Λιμανάκι, ΡΑΦΗΝΑ

Μπλε Λιμανάκι, ΡΑΦΗΝΑ

Λιμανάκια, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Περιζήτη με βαθυγάλαζα νερά

Δεν αποκλείεται κάποια Σαββατοκύριακα να μη βρείτε και πολλά ελεύθερα σημεία πάνω στα βραχάκια για να απλώσετε ακόμα και την πετσέτα σας, όμως αν τα επιλέξετε τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, θα απολαύσετε τα βαθυγάλαζα νερά τους.

Αγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος
Εκπληκτική θάλασσα

Από τις καλύτερες επιλογές με μια εκπληκτική θάλασσα. Βρίσκεται στα δυτικά μιας φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με μια νησίδα, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο γι’ αυτό θα πρέπει να μπείτε στον παράδρομο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και να κάνετε δεξιά στο τελευταίο στενό πριν ξαναβγείτε στη Λ. Σουνίου.

Θυμάρι, ΣΟΥΝΙΟ

Θυμάρι, ΣΟΥΝΙΟ

Πεύκο, ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Παραλία χωρίς πολυτέλειες

Λίγο μετά το Grand Resort στο Λαγονήσι, στο 41ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Σουνίου θα συναντήσετε μια παραλία ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους αποφεύγουν καθετί… οργανωμένο. Μια πολύ ωραία θάλασσα και η μόνη πολυτέλεια που της επιτρέπεται είναι μία καντίνα, η οποία διαθέτει τα εντελώς απαραίτητα.

Μαύρο Λιθάρι, ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Εξαιρετική αμμουδιά

Ο μαύρος βράχος στην αριστερή πλευρά έχει δώσει το όνομά του στη γνωστή παραλία της Σαρωνίδας. Βρίσκεται στο 46ο χλμ. της Λεωφ. Σουνίου και, παρά το γεγονός ότι είναι καλά οργανωμένη, έχει αρκετό ελεύθερο χώρο για εκείνους που δεν θέλουν να δαπανήσουν χρήματα. Μια εξαιρετική αμμουδιά περιμένει όποιον την επισκεφθεί.

Ερωτοσπηλιά, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Ερωτοσπηλιά, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Σέσι, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Ιδιαίτερα δημοφιλής

Κάποτε έφτανες στην παραλία και ήσουν μόνος. Τώρα πια τα αλμυρίκια που ακουμπούν σχεδόν στο κύμα, τα καθαρά νερά, το ψιλό βοτσαλάκι και η άμμος έχουν κάνει το Σέσι… κτήμα πολλών. Τα Σαββατοκύριακα η παραλία έχει αρκετό κόσμο. Αφού διασχίσετε 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα, για να την ανακαλύψετε θα πρέπει να διασχίσετε άλλα οκτώ βατού χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό.

Ερωτοσπηλιά, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Πανέμορφη με εξωτικές σπηλιές

Η μικρή, αμμουδερή Ερωτοσπηλιά, στο Πόρτο Ράφτη, είναι πανέμορφη με τις εξωτικές σπηλιές της και τα διάφανα νερά, αλλά τα Σαββατοκύριακα κατακλύζεται από κόσμο… Τις υπόλοιπες μέρες, όμως, όποιος την επισκεφθεί θα απολαύσει θάλασσα αλλά και χαλάρωση.

Στέλλα Κεμανετζή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.