Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου

Την Κυριακή (04-08) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, σχηματίστηκε δικογραφία κατά 46χρονου , για απάτη μέσω διαδικτύου, σε βάρος ενός 28χρονου .

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο παθών, ο 46χρονος  τον εξαπάτησε αφού κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ, το οποίο την 02-08-2013 κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, για αγορά μοτοσικλέτας που συμφώνησαν μέσω διαδικτύου, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου.

Σε περιπτώσεις συναλλαγών και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες.

Να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές.

Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, να απευθυνθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε τηλεφωνώντας στους αριθμούς 100, 210-64 76 464 και 210-64 76 461, είτε στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.