Στην Αθήνα θα παραμείνει την επόμενη εβδομάδα ο Α. Τσίπρας

http://www.newsbeast.gr/files/temp/2F58C6133EA2DD7A6E5EEE8C8BB2AC60.jpgΣε κατάσταση θερινής ετοιμότητας βρίσκεται η Κουμουνδούρου, στην οποία επιχειρούν να παρακολουθήσουν τις κυβερνητικές προτάσεις για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» θα βρίσκεται στην Αθήνα όλη την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να έχει ποικίλες συναντήσεις.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η παραίνεση του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς να διεκπεραιώσουν μέσα στον Αύγουστο όλες τις μνημονιακές υποχρεώσεις τους θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ προς τετελεσμένων γεγονότων, τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν το φθινόπωρο.

«Ο μνημονιακός κατήφορος δεν έχει τέλος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του», ανέφερε σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κινητοποίηση προκάλεσε στην Κουμουνδούρου και η γνωστοποίηση της λίστας διαθεσιμοτήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά το πολιτικό προσωπικό. Η Ρένα Δούρου και η Λίτσα Αμανατίδου συνάντησαν εκπροσώπους της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, και εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την υπαγωγή 500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν πως η ΕΜΥ είναι κρίσιμη για στρατηγικής σημασίας λειτουργίας, όπως η ναυσιπλοΐα και η αεροπλοΐα και «εδώ και χρόνια υποστελεχωμένη σε ποσοστό 55,96%».

Οι αρμόδιοι του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και με την απόλυση προσωπικού από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποσχόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα επαναπροσλάβει όσους ανάλγητα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πετά στο δρόμο». Ο κ. Λαφαζάνης, σε αντίθεση με τον Α. Τσίπρα και τα στελέχη της μετριοπαθούς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει πως το κόμμα του θα επαναπροσλάβει όσους απολύονται εφόσον βρεθεί στην εξουσία.

Στην Κουμουνδούρου περιγράφουν ως «αναχρονιστικό» το σύστημα μοριοδότησης το οποίο θα αποτελέσει βάση για την αξιολόγηση όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε το σύστημα μηχανισμό που «ταπεινώνει το ΑΣΕΠ».

Παράλληλα, υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, όπως ο γραμματέας Δ. Βίτσας, εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται το νέο διάδοχο σχήμα της κρατικής τηλεόρασης. Ο κ. Βίτσας δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ ούτε τις απολύσεις των εργαζόμενων.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.