Από παιδί ένιωθε ότι έκρυβε στο αγορίστικο σώμα του μία γυναίκα

ΗΠΑ: Ο πρώην βατραχάνθρωπος Κρις έγραψε βιβλίο για το πώς έγινε Κριστίν

«Αποποιούμαι οποιεσδήποτε προηγούμενες μεταμφιέσεις μου και αποκαλύπτω την αληθινή μου ταυτότητα ως γυναίκα», δήλωσε ο Κρις Μπεκ ο οποίος υπηρέτησε για χρόνια στις περίφημες «φώκιες» ( «seals» ), τις δυνάμεις υποβρυχίου και ανορθόδοξου πολέμου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο καταξιωμένος βατραχάνθρωπος ωστόσο έκρυβε καλά για χρόνια ένα μυστικό: από παιδί ένιωθε ότι έκρυβε στο αγορίστικο σώμα του μία γυναίκα.

Ως «φώκια» ο Κρις Μπεκ – το όνομα του οποίου είναι πλέον Κριστίνα Μπεκ -, είχε ένα σκληρό και μαχητικό προφίλ. Είχε συμμετάσχει σε μυστικές αποστολές στον Ειρηνικό Ωκεανό και στην Μέση Ανατολή, και πολέμησε στο πλευρό των εναέριων ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας στη διάρκεια της παράνομης εισβολής της «συμμαχίας των προθύμων«» του Τζορτζ Μπους και του Τόνι Μπλερ στο Ιράκ το 2003.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, πάνω από έναν χρόνο ύστερα από την απόσυρσή του από το πολεμικό ναυτικό, ανάρτησε φωτογραφία στο προφίλ του στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn που εμφανιζόταν εντελώς διαφορετικός: έχει γίνει μία όμορφη μελαχρινή γυναίκα γύρω στα 40, που χαμογελάει στο φακό.

Αναμένοντας τις αντιδράσεις των πρώην συναδέλφων του απέσπασε υποστηρικτικά σχόλια για αυτή του την ραγδαία αλλαγή.

«Ήσουν υπόδειγμα στη δουλειά σου για είκοσι χρόνια. Δεν καταλαβαίνω πως πήρες αυτή την απόφαση αλλά σε υποστηρίζω 100% και ελπίζω να βρεθούμε σε επόμενη συνάντηση και να μάθω περισσότερα για τον νέο σου εαυτό» του έγραψε κάποιος πρώην συνάδελφός του.

«Αυτή ήταν μία θετική αντίδραση των πρώην συναδέλφων μου» δήλωσε η Μπεκ. Γνωρίζοντας πως τα νέα για αυτή της την αλλαγή θα διαδίδονταν σύντομα, η Κριστίν αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο που θα αφηγείται την ιστορία της με χαρακτηριστικό τίτλο «Πολεμιστής Πριγκίπισα» («Warrior Princess»).

Στο βιβλίο καταγράφονται τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, όταν προσπαθούσε να αποποιηθεί την κοριτσίστικη προσωπικότητα της και να προσαρμοστεί στο σώμα ενός αγοριού, τον αγώνα της να συμμορφωθεί με τις θρησκευτικές και ηθικές αξίες των συντηρητικών γονιών της, τους δύο αποτυχημένους της γάμους και τις «τρεις» ζωές που ζούσε.

«Προσπαθούσα να ζήσω τρεις ζωές. Είχα μία κρυφή ζωή με την γυναικεία ταυτότητα μου, είχα τη μυστική μου ζωή με τους βατραχανθρώπους και ύστερα είχα το σπιτικό μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, συγγενείς και φίλους» γράφει χαρακτηριστικά.

Η επιθετικότητα της ζωής στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σε συνδυασμό με ένα μόνιμο «συναισθηματικό μπλοκάρισμα» που θεωρεί ότι την χαρακτήριζε για δεκαετίες, οδήγησαν τον πρώην Κρις να εκτονώνεται με «μοτοσυκλέτες, αλκοόλ και πάλι μοτοσυκλέτες».

Ομολογεί ότι το πέρασμα από το ανδρικό στο γυναικείο φύλο είχε σοβαρές ψυχοσωματικές συνέπειες. Η μεταμόρφωσή του σε γυναίκα, βάρυνε ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρημένη ψυχολογική κατάσταση του, ωστόσο όταν πέρασε το μεταβατικό στάδιο, όταν παρήλθε και η άβολη στιγμή της ανακοίνωσης της επιλογής του, μπορούσε πλέον να κοιμάται ήσυχη γιατί γέμιζε από ευτυχία ως Κριστίν Μπεκ πλέον. «Όσοι άνθρωποι με έχουν δει ως Κριστίν, λένε πως πρώτη φορά χαμογελάω αληθινά!» γράφει στο βιβλίο της.

Και τονίζει : «Οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να ξεπεράσουν το κώλυμα του φύλου. Πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως προσωπικότητες και όχι ως άντρες ή γυναίκες. Πλέον, δεν μπορώ να εργαστώ στον τομέα που εργαζόμουν πριν, αλλά μπορώ να απασχοληθώ σε άλλους τομείς, όπως στην ανάλυση πληροφοριών».

Η Κριστίν Μπεκ δηλώνει συμφιλιωμένη με την νέα της προσωπικότητα. «Δεν είμαι ούτε ο Κόναν ο Βάρβαρος ούτε η Μπάρμπι. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ο φόβος για το άγνωστο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, και ελπίζω ότι διαβάζοντας κανείς το βιβλίο μου μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο αυτό», εξηγεί.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.