Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παράνομη κατά την οδήγηση η χρήση γυαλιών Google!

Αύγουστος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η χρήση γυαλιών Google θεωρείται επικίνδυνη κατά την οδήγηση καθώς αποσπά την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο…

google glass illegal for driving (2)

Πρόκειται για τα πιο προηγμένα γυαλιά στον κόσμο καθώς ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό προτζέκτορα παρέχοντας στο χρήση εικόνα υψηλής ανάλυσης ανάλογη με την παρακολούθηση HD προγράμματος σε τηλεόραση 25′» από απόσταση 2,5 m.

Τα Google Glasses είναι συμβατά με κάθε συσκευή που λειτουργεί σε περιβάλλον Android, διαθέτουν κάμερα ανάλυσης 5 megapixels με δυνατότητα λήψης βίντεο 720p, αποθηκευτικό χώρο 16 GB, ασύρματη σύνδεση WiFi και Bluetooth καθώς και θύρα micro USB για μεταφορά δεδομένων και για φόρτιση.

http://www.karoto.gr/static/media/2013/08/google-glass-illegal-for-driving-3.jpg

Ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται με διάφορες πληροφορίες όπως η πρόγνωση του καιρού, δορυφορική πλοήγηση, να κάνει chat κ.λπ. Η διάθεση των γυαλιών Google θα ξεκινήσει τέλη 2013 στην τιμή των περίπου $1.500 και ο ιδιοκτήτης θα δηλώνει τα στοιχεία του και τον σκοπό χρήσης μιας και τίθενται πολλά ζητήματα περί ασφάλειας προσωπικών δεδομένων και προσωπικού απόρρητου. Πάντως, σχετική έρευνα προβλέπει έκρηξη της χρήσης γυαλιών Google μέχρι το 2018!

http://www.karoto.gr/static/media/2013/08/google-glass-illegal-for-driving-1.jpg

Τώρα, επί του θέματος, το βρετανικό υπουργείο μεταφορών εξέδωσε ήδη ανακοίνωση η οποία προβλέπει πως η χρήση γυαλιών Google θα είναι παράνομη στην διάρκεια οδήγησης και ο παραβάτης θα τιμωρείται με πρόστιμο £60 συν ποινή 3 πόντων στην άδεια οδήγησης (όσο και η χρήση κινητού τηλεφώνου).

This entry was posted on Κυριακή, Αύγουστος 4th, 2013 at 14:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply