Η τιμή του Τζέραρντ, αλλά και οι… ανέτοιμοι του Ολυμπιακού

Η τιμή του Τζέραρντ, αλλά και οι... ανέτοιμοι του Ολυμπιακού
Μπορεί να πήγε στο Λίβερπουλ με τις καλύτερες διαθέσεις και να τίμησε τον Στίβεν Τζέραρντ, όπως του άρμοζε, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ξέχασε να τιμήσει τη δική του παρουσία σε ένα λαμπρό διεθνές φιλικό, χάνοντας στο Άνφιλντ με το… τιμητικό (έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση) 2-0 (23′ Άλεν, 67′ Χέντερσον).

Το παιχνίδι ήταν πραγματική γιορτή για τους Άγγλους, όμως, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να σταθούν επάξια στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας σχεδόν σε μόνιμη βάση, ρόλο κομπάρσου.

Ο «Captain 8» γνώρισε την αποθέωση από 45.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν το Άνφιλντ και οι «κόκκινοι» του αγγλικού Λιμανιού, έμειναν ευχαριστημένοι, αφού μέχρι και ο υπέρβαρος (πρώην ποδοσφαιριστής) Φάουλερ κόντεψε να σκοράρει! Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» του ελληνικού Λιμανιού, θα πρέπει ψάχνονται μετά από μία ακόμη κακή εμφάνιση σε φιλικό προετοιμασίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάσαν άκρως προβληματική εικόνα σε όλες τις γραμμές στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και η Λίβερπουλ θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει… πολλά ακόμη τέρματα. Ιδιαίτερα το αμυντικό δίδυμο Σιόβα – Μεντζανί τα βρήκε… σκούρα από τις αρκετές κάθετες μπαλιές και το γρήγορο παιχνίδι των γηπεδούχων, ο Σάμαρης εμφανίστηκε «τρακαρισμένος» και ο Φέισα το λιγότερο σε κακή μέρα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χαίρεται για την εικόνα του Μπάλας Μέγιερι, ο οποίος έκανε τουλάχιστον δύο εξαιρετικές επεμβάσεις, κρατώντας χαμηλά το σκορ, ενώ σε αυτό βοήθησε και η επιθετική φλυαρία των Άγγλων. Μετά από αρκετές «προειδοποιητικές βολές», οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24′ σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μεντζανί και με τον Άλεν να αξιοποιεί το γύρισμα του Άσπας.

Στην επανάληψη, ο Μίτσελ πέρασε τους Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλά, Βάις, Μασάντο και Σαβιόλα στο γήπεδο, όμως, οι αλλαγές της Λίβερπουλ αποδείχτηκαν, πιο αποτελεσματικές!

Στο 62′ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Χέντερσον αξιοποίησε μία ακόμη έμπνευση του Στέρλινγκ γράφοντας το 2-0 και ενώ δευτερόλεπτα πριν, οι «κόκκινοι» είχαν φτάσει μια ανάσα από το γκολ.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, όμως, και πάλι η Λίβερπουλ έβρισκε χώρους δημιουργώντας συχνά-πυκνά ευκαιρίες έχοντας στην ενδεκάδα της τους… παλαίμαχους Κάραγκερ και Φάουλερ!

Λίβερπουλ (Ρότζερς):
Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ (62′ Κάραγκερ), Άγκερ, Λούκας, Άλεν (62′ Χέντερσον), Τζέραρντ (84′ Σπίρινγκ), Κουτίνιο (73′ Λουίς Αλμπέρτο), Στέρλινγκ (73′ Φάουλερ), Άσπας (62′ Σουάρες).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (46′ Ρομπέρτο), Σαλίνο (46′ Παπάζογλου), Μεντζανί (59′ Μανωλάς), Σιόβας (76′ Αβρ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης (76′ Λυκογιάννης), Σάμαρης (46′ Βάις), Κάμπελ (76′ Διαμαντάκος), Ντομίνγκες (59′ Μασάντο), Μήτρογλου (59′ Σαβιόλα).

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.