Συνελήφθη για τον πνιγμό των δύο ανηλίκων ο 13χρονος θείος τους Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της τραγωδίας με τα δύο μικρά αγόρια στην Ηλεία ύστερα από τη σύλληψη του 13χρονου θείου τους (!), ο οποίος κατά πληροφορίες έχει ήδη ομολογήσει ότι εκείνος έπνιξε τα δύο μικρά παιδιά στο αρδευτικό κανάλι.

Πρόκειται για τον αδερφό της μητέρας των παιδιών, ο οποίος ήταν εκείνος που πιθανότατα έσπρωξε τα δύο ανίψια του στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, κατά τη διάρκεια των ερευνών μέσα στο αρδευτικό κανάλι, βρέθηκε και ένα ρούχο. Αρχικά εκτιμήθηκε πως ανήκει στο ένα από τα δύο παιδιά, αλλά όπως προέκυψε στη συνέχεια, στον 13χρονο φερόμενο ως δράστη.

Αρχικά, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ανήλικο και ακολούθως, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, τον συνέλαβαν.

Ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβάν είχαν εξαφανιστεί από το απόγευμα της Τετάρτης.

Δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή τους, χθες στις 8.30 χθες το πρωί, βρέθηκαν νεκρά μέσα στο αρδευτικό κανάλι, κοντά στο σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη τους.

Ηταν 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν τα δύο παιδιά ξεκίνησαν από τον χώρο όπου διέμεναν, ένα παλιό εγκαταλειμμένο κηροπλαστείο, με προορισμό το σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους για να πάρουν μια σακούλα με κρέας.

Καθώς η ώρα περνούσε και τα παιδιά δεν γύριζαν στο πατρικό κατάλυμα, οι γονείς τους που είναι άνεργοι άρχισαν να ανησυχούν και βγήκαν στους δρόμους για να τα βρουν με τη βοήθεια και άλλων φίλων τους. Αρκετή ώρα μετά η σακούλα με το κρέας βρέθηκε κοντά στην κεντρική αρδευτική διώρυγα του Αλφειού – Πηνειού, στο Στρέφι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, της Αστυνομίας και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ «σάρωσαν» την περιοχή αλλά χωρίς να έχουν αποτέλεσμα μέχρι αργά προχθές το βράδυ.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν χθες με το πρώτο φως του ήλιου και στις 8.30 περίπου το πρωί τα δύο αδελφάκια εντοπίστηκαν νεκρά, το ένα δίπλα από το άλλο, λίγα μέτρα από το σημείο που είχαν εξαφανιστεί.

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκαν δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως. Ωστόσο η βασικότερη εκδοχή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ότι για κάποιο λόγο το ένα παιδάκι βρέθηκε μέσα στο κανάλι και ο αδελφός του «βούτηξε» για να τον σώσει. Ωστόσο, πάρα τις δραματικές τους προσπάθειες στάθηκε αδύνατο να αναρριχηθούν στην επιφάνεια του αρδευτικού καναλιού με συνέπεια η μεσημεριανή τους βόλτα να καταλήξει σε τραγωδία».

Κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου, ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως η μητριά του ήταν αυτή που πέταξε τα παιδιά στο κανάλι γιατί δεν τα αγαπούσε.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.