Τεράστια αδικία για νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που είχαν πετύχει διακρίσεις και εγγράφηκαν στον πίνακα των διακεκριμένων αθλητών-τριών για να πάρουν το bonus που δικαιούνταν στις φετινές πανελλήνιες πριν την ψήφιση του νόμου 4115/2013 την 31/1/2013.

Η ΓΓ Αθλητισμού επιβάλει αναδρομικά “κώλυμα” και σε όσους είχαν σταματήσει να είναι “ενεργοί” πριν την θέση σε ισχύ του Ν. 4115/2013.

Όλη η αθλητική κοινωνία γονείς και μαθητές -τριες είναι ανάστατοι και επισημαίνεται από θιγόμενους ότι
“η πρόσφατη εγκύκλιος Ανδριανού είναι πρόδηλα αντισυνταγματική και αυτό διότι προσδίδει στις τροποποιήσεις και στην επιβολή νέων κωλυμάτων στην αναγνώριση της ιδιότητας του αναγνωρισμένου αθλητή αναδρομικότητα απαγορευμένη από το Σύνταγμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέσα σε ένα βράδυ όσα παιδιά εδικαιούντο εξτρά μοριοδότησης με τον 3708/08, την χάνουν και μάλιστα με ερμηνευτική εγκύκλιο.

Επιπρόσθετα, παραβιάζεται και η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικούμενου.  Τα παιδιά που είχαν κανονίσει την ζωή και την μελέτη τους με βάση όσα ίσχυαν όταν βρίσκονταν στην Β και Γ Λυκείου ξαφνικά βρίσκονται μπροστά σε μια νέα και εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Είναι ανάγκη να εκδοθεί νέα διευκρίνιση της διευκρίνισης με την οποία να ξεκαθαρίζεται ότι ο νέος αυστηρός ορισμός του «ενεργού» αθλητή αφορά μόνον σε ευεργετήματα που είτε θεσπίζονται για πρώτη φορά μετά τον Ν. 4115/2013 είτε αφορούν σε παιδιά που φοιτούν για πρώτη φορά στην Β’ Λυκείου μετά την θέση του νόμου αυτού σε ισχύ”.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.