Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΚΕΔΕ: Να ανατεθούν στην ΕΛΑΣ αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας

Αύγουστος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΚΕΔΕ: Να ανατεθούν στην ΕΛΑΣ αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίαςΤην άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπει την ανάθεση στην Ελληνική Αστυνομία αρμοδιοτήτων που ασκούσε η Δημοτική Αστυνομία ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης ενημερώνει τους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης ότι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας απαιτείται σύμφωνα με τον νόμο να εκδώσουν ΚΥΑ η οποία θα προβλέπει την παράλληλη άσκηση της αρμοδιότητας μέχρι την οριστική μεταφορά της στην Ελληνική Αστυνομία στις 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης σχετικών αιτημάτων από μεγάλο μέρος των 81 δήμων που είχαν Δημοτική Αστυνομία.

Η βίαιη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους δήμους που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αστυνόμευσης, τονίζει.

Η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο έλεγχος τους παραεμπορίου και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελούν ορισμένα μόνο ενδεικτικά παραδείγματα αρμοδιοτήτων που δεν μπορούν να ασκηθούν, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ΑΜΠΕ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 2nd, 2013 at 09:07 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply