Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αύγουστος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Υπηρέτησε για πολύ καιρό στην ποινική δίωξη και χειρίστηκε πολλές σοβαρές υποθέσεις

Ευτέρπη Κουτζαμάνη: Η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΗ κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, μετά την παρίτηση του κ. Ιωάννη Τέντε από τη θέση αυτή προκειμένου να αναλάβει την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η κυρία Κουτζαμάνη, ως εισαγγελέας Πρωτοδικών, υπηρέτησε για πολύ καιρό στην ποινική δίωξη και χειρίστηκε πολλές σοβαρές υποθέσεις της εποχής εκείνης. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της ιεραρχίας, η κληρωτίδα την ανέδειξε σε τακτική εισαγγελέα στο Πενταμελές Εφετείο, που επί μήνες συνεδρίαζε στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών του Κορυδαλλού εκδικάζοντας σε δεύτερο  βαθμό την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

Πριν από λίγες ημέρες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά – προσόν που απαιτείται για μία τέτοια θέση – διέταξε αμέσως κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας δημοτικός υπάλληλος είχε καταφέρει μέσα σε δύο χρόνια να πάρει εννέα αναβολές αποφεύγοντας να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Η κυρία Κουτζαμάνη χαίρει ιδιαίτερης εκτιμήσεως από τους συναδέλφους της τόσο για τον χαρακτήρα της όσο και για τις νομικές της γνώσεις. Οπως χαρακτηριστικά λένε συνάδελφοί της, το μεγάλο της προσόν είναι ότι δεν πάσχει από… εισαγγελίτιδα και είναι ανοιχτή σε όλες τις απόψεις για να σχηματίσει τη δική της δικανική κρίση.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι έχει κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης των ανδρών αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 2nd, 2013 at 08:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply