Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιώργος Σαχπατζίδης: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι φαντομάς!

2 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εξαπατηθείς δηλώνει και ο διάδοχος Ζήγρα στην υπηρεσία του πρώην υπουργού

Γιώργος Σαχπατζίδης: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι φαντομάς!«Ο άνθρωπος είναι αλλού. Δεν ζει την πραγματικότητα. Είναι φαντομάς. Είναι παντού και δεν είναι πουθενά». Ο Γιώργος Σαχπατζίδης περιγράφει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, σε μια απολογία που «καίει» τον πρώην υπουργό, αποδίδοντάς του ψεύδη αλλά και πρακτικές κοινού απατεώνα.

«Λυπάμαι που με εξαπάτησε. Με εξαπάτησε με την Torcaso, μου είπε ότι ανήκει σε ξένους, με εξαπάτησε με την Ιταλία, με τον Ιανό, με τη Γκούντρουν,  με τον κουνιάδο του, με τις εκλογές. Μου τα γκρέμισε όλα. Τώρα μου μένει μόνο, να αποκαταστήσω το όνομά μου».

Ο Σαχπατζίδης αναγνώρισε ως «τα δύο λάθη του» το ότι έδωσε στον Τσοχατζόπουλο μαύρα λεφτά, μακριά απο διατραπεζικές συναλλαγές που συνήθιζε ως τότε, αλλά και τις «αναλήθειες» που είπε στη Βουλή.

«Φοβόμουν ότι θα ήμουν ο πρώτος που θα έβγαινα να πω ότι έδωσα μαύρα λεφτά στον Τσοχατζόπουλο, δεν είχα στοιχεία.

Ενα ψέμα είπα στη ζωή μου και βρέθηκα φυλακή», τόνισε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το σύνολο των χρημάτων που έδωσε στον πρώην υπουργό για τις αγοραπωλησίες ακινήτων είναι εννέα εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβανομένων 700.000, «γιατί χρειαζόταν λεφτά, με εγγύηση μετοχές του Ιανού».

«Οταν μπήκαμε στη φυλακή, τον ρώτησα ποιες τελικά είναι οι αληθινές μετοχές (βρέθηκαν και στο γραφείο Τσοχατζόπουλου),

Αυτές που έχω εγώ, η αυτές που έχεις εσύ;».

«Σιγά μην σου ‘δινα της αληθινές!», μου απάντησε. «Γνώριζε ότι ήταν ονομαστικές, και εκεί ακόμη με εξαπάτησε».

Ο επιχειρηματίας της επαρχίας και ο παντοδύναμος Άκης

Ο Σαχπατζίδης τόνισε ότι αποφάσισε τελικά να συναλλαγεί μαζί του, εντυπωσιασμένος καθώς ήταν από τις επαφές που του διασφάλισε ο πρώην υπουργός στη Ρωσία για επιχειρηματικά θέματα ενέργειας, με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Πριμακόφ και την τότε κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης Βαλεντίνα Μεντβένκο.

«Για μένα ήταν εξωπραγματικές αυτές οι επαφές. Ο επιχειρηματίας της επαρχίας (Κατερίνη) δεν φθάνει ποτέ μέχρι εκεί», συμπλήρωσε για να δείξει πως κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του για τα μαύρα μετρητά.

Παραδέχθηκε πάντως ότι γνώμονας στην όλη ιστορία ήταν το επιχειρηματικό κέρδος. «Από τα 9 εκατομμύρια θα έβγαζα 600.000 ευρώ», εξήγησε. «Αντ’ αυτού, έχω πληρώσει πρόστιμα του υπουργείου Οικονομικών που φθάνουν τα 8,5 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα όλα έχουν δεσμευθεί», τόνισε ο Σαχπατζιδης.

Ο αποκαλούμενος και Σάχης της Κατερίνης (μεταξύ άλλων ανάμειξη με ΜΜΕ, ΠΑΟΚ, real estate) εξήγησε στο δικαστήριο ότι «τον πλησίασε ο Τσοχατζόπουλος, για να τον βοηθήσει όταν άρχισε να γνωρίζει καθίζηση η δημοτικότητα του και ήταν στα πρόθυρα της μη εκλογής».

«Μου είπε ότι υπάρχουν Κύπριοι και Άραβες επενδυτές, που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα και θέλουν να φύγουν», επεσήμανε για το προς πώληση τότε ακίνητο της Κηφισίας. «Μου είπε, ακόμη, ότι οι ξένοι επενδυτές τον βοηθούσαν στις εκλογές, ως εκ τούτου, “δώσε σε μένα τα λεφτά”».

Η συνάντηση στο κελί του Ακη

«Οσα λέει ο Ζήγρας, για το ότι πήγαμε με τον Οικονομίδη στο κελί του Τσοχατζόπουλου, ισχύουν. Του είπαμε, πες επιτέλους την αλήθεια! Να γλιτώσουμε… Εσύ, τι; Μου απάντησε. Ένα εκατομμύριο ευρώ μου έχεις δώσει για τις εκλογές. Χτύπησα το κεφάλι μου στο σίδερο», είπε ο Σαχπατζίδης, για να  χαρακτηρίσει αμέσως μετά τον πρώην υπουργό «φαντομά».

Και πρόσθεσε: «Έχει πιστέψει το ψέμα. Είναι αλλού. Δεν του καίγεται καρφί για κανέναν».

Επαφή μόνο με Τσοχατζόπουλο

Ο Σαχπατζίδης ισχυρίστηκε ότι η επαφή του γινόταν αποκλειστικά με τον πρώην υπουργό, εκτιμώντας ότι αυτός βρίσκεται πίσω και από τις ευχαριστήριες επιστολές της Γκούντρουν για διευκόλυνση – αγορά αντικών με 50.000 ευρώ από την Ιταλία.

Σε ερώτηση, πάντως, της εισαγγελέως κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη, για την «αμαρτωλή» εταιρεία SDG (τροφοδότηση με λογαριασμό της Drumilan), ο Σαχπατζιδης είπε ότι «αυτό το έμαθα στη φυλακή», πλην όμως και το πόσο που διακινήθηκε είναι σχετικά χαμηλό, ύψους 400.000 ευρώ.

Οσο για το σημείωμα στο οποίο γίνεται αναφορά για «ξέπλυμα», ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν έχει σχέση με την παρούσα υπόθεση, υπήρχε κίνδυνος να κατηγορηθεί σχετικά, από τις ιταλικές αρχές με αφορμή πρόστιμο ύψους 1,4 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί.

Κόλλια Ελευθερία

This entry was posted on Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 2013 at 12:38 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply