Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ακυρη εκκίνηση» για τον μειωμένο ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης

Αύγουστος 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Λίγες οι επιχειρήσεις που προτίθενται να ρίξουν τις τιμές – Οι περισσότερες σκοπέυουν να απορροφήσουν την αύξηση

«Ακυρη εκκίνηση» για τον μειωμένο ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασηςΟ μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση ήλθε πιλοτικά, όμως οι μειώσεις στις τιμές ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Αν και η είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα, στην «αυλαία» του μέτρου μόλις το 10% των επιχειρήσεων είχε λάβει το ειδικό σήμα, ενώ πολλοί δήλωναν ότι δεν θα ρίξουν τις τιμές, γιατί έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς εκτιμά ότι εντός του μήνα οι επιχειρήσεις που θα έχουν παραλάβει το σήμα θα ξεπεράσουν τις 30.000, ενώ οι μειώσεις στους καταλόγους από όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση είναι της τάξης του 5%.

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Έθνους, περίπου 400 επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν το σχετικό έντυπο.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων της πόλης Παναγιώτης Γκόφας ανέφερε ότι ο κλάδος εμφανίζεται θετικός στο να ρίξει τις τιμές.

Οι δυσκολίες δεν έλειψαν στην πρεμιέρα του μέτρου, καθώς η προμήθεια του σήματος δεν έφτασε σε αρκετά νησιά, καθώς οι φορείς που υπέγραψαν τη συμφωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης και ανέλαβαν να μοιράσουν το σήμα, δεν διέθεταν παρουσία σε κάποια νησιά.

Αρκετοί επιχειρηματίες, όπως αναφέρουν Τα Νέα, είχαν αναρτήσει ταμπέλα ενημερώνοντας τους πελάτες ότι η μείωση του ΦΠΑ ισχύει για «επιτόπια κατανάλωση».

Υπενθυμίζεται ότι για να πάρουν οι καταστηματάρχες το ειδικό σήμα, πρέπει να προσκομίσουν τους παλαιούς τιμοκαταλόγους και τα στοιχεία της ταμειακής μηχανής. Ακολουθεί διασταύρωση στοιχείων και χορηγείται το σήμα δωρεάν.

Πάντως, δεν λείπουν και οι επιτήδειοι από την αγορά. Όπως γράφει το Έθνος, απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες στην Πορταριά Πηλίου, ζητώντας 50 ευρώ για την έκδοση του σήματος.

δολ

This entry was posted on Παρασκευή, Αύγουστος 2nd, 2013 at 13:41 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply