Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

3.000 μέχρι στιγμής για μια θέση στον προσωρινό ήλιο της δημόσιας τηλεόρασης

Αύγουστος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Περισσότερα από 3.000 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για την υπογραφή δίμηνης σύμβασης στον ενδιάμεσο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή.

Ο κ. Καψής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, τόνισε πως ο αριθμός των αιτήσεων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς όπως ανέφερε τις τελευταίες ημέρες γίνονται οι περισσότερες αιτήσεις.  Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης, λήγει στις 2 Αυγούστου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξει προκήρυξη και για τις υπόλοιπες  θέσεις, διευκρινίζοντας για ακόμα μια φορά ότι οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μόνο εάν παραδοθεί το κεντρικό κτήριο της Αγίας Παρασκευής.

Ο υφυπουργός, όσον αφορά στις προσλήψεις, επανέλαβε πως οι αιτήσεις  που έχουν υποβληθεί θα κριθούν με βάση την εμπειρία, την προηγούμενη εργασία στην ΕΡΤ και τα κοινωνικά κριτήρια, αποκλείοντας κάθε περίπτωση κομματικών παρεμβάσεων στη διαδικασία.

Ο κ. Καψής εξέφρασε την αισιοδοξία του  ότι αρκετά σύντομα η Δημόσια Τηλεόραση θα εκπέμψει ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της απόφασης του ΣτΕ, ενώ όπως είπε όλες οι υποχρεώσεις και δικαιώματα που είχε η πρώην ΕΡΤ, έχουν μεταφερθεί στο δημόσιο και κατ’ επέκταση και στη δημόσια τηλεόραση.

«Θα γίνει προσπάθεια να ανταποκριθεί σε όλα», είπε και πρόσθεσε ειδικά για τους αγώνες του Champions League τους  οποίους  είχε η ΕΡΤ, ότι θα γίνει προσπάθεια να μεταδοθεί έγκαιρα   από  τη δημόσια τηλεόραση και μετά φαντάζομαι ότι θα περάσει και στην καινούργια τηλεόραση.

Τέλος, σχετικά με τη σύλληψη εργαζομένων της ΕΡΤ για τη διαδήλωση  στους πομπούς στον Υμηττό, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την παρέμβαση του ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, υποστηρίζοντας ότι  οι διαδηλωτές είχαν διακόψει την εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης. «Εγώ απλώς επισημαίνω κάτι το οποίο σήμερα απουσιάζει πλήρως από την ειδησεογραφία. Ότι δεν πήγαν να συνδέσουν την ΕΡΤ.  Διέκοψαν την εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.  Αυτό δεν το διάβασα πουθενά σήμερα», δήλωσε.

antinews

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 1st, 2013 at 08:55 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply