Συμβουλές από τον προσωπολόγο-hairstylist Θοδωρή Οικονομάκη

Έξι μυστικά για τέλεια μαλλιά στις διακοπέςΤο καλοκαίρι όλες οι γυναίκες έχουν μια διάθεση χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Είναι σημαντικό όμως οι επιλογές μας να μην επηρεάζουν την εικόνα μας σε μεταγενέστερο χρόνο.

Εάν δείξουμε την απαραίτητη προσοχή κατά την περίοδο των διακοπών σίγουρα τα μαλλιά, θα μας ανταμείψουν με την υγειά και τη λάμψη τους κατά την περίοδο του φθινόπωρου αλλά και του χειμώνα.

Όπως και το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά μας για να είναι υγιή και λαμπερά πρέπει να είναι ενυδατωμένα.

Παρακάτω σας παραθέτω 6 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να έχετε υγεία στα μαλλιά σας πριν αλλά και μετά τις διακοπές…

Σωστή ενυδάτωση

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο τα μαλλιά μας αφυδατώνονται ασχέτως εάν εκτίθενται στον ήλιο. Λόγω της μεγάλης αλλαγής της θερμοκρασίας τα μαλλιά ακόμα και υπό σκιά χάνουν την υγρασία τους με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να είναι τελείως αφυδατωμένα.

Χρησιμοποιήστε τη μάσκα σας πιο συχνά, 2-3 φορές την εβδομάδα και αντί για πιστολάκι χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα είτε για σγουρά, είτε για ίσια μαλλιά και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό

Κατά την περίοδο που εκτίθεστε στην θάλασσα η πισίνα μετά από κάθε βουτιά σας, καλό θα είναι να βγάζετε τα κατάλοιπα αλατιού ή χλωρίου από τα μαλλιά σας.

Ο συνδυασμός του ήλιου με την υψηλή θερμοκρασία, το χλώριο και το αλάτι μπορεί να είναι καταστροφικός για τα μαλλιά σας. Με το γλυκό νερό θα μειώσετε τις βλαβερές επιδράσεις και θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα.

Το καπέλο σύμμαχος στην προστασία

Αφού έχετε ξεβγάλει τα μαλλιά με γλυκό νερό, ένα καπέλο είναι αυτό που θα τα προστατέψει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, ειδικά εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό αντηλιακό λάδι. Άλλωστε η προστασία είναι η καλύτερη πρόληψη.

Καθαρίστε την ψαλίδα πριν και μετά τις διακοπές

Αν ο στόχος σας είναι να μακρύνετε τα μαλλιά σας, το κούρεμα είναι σύμμαχός σας. Το σωστό κούρεμα πριν και μετά τις διακοπές θα τα προετοιμάσει αλλά και θα ελαχιστοποιήσει την ψαλίδα και τις σπασμένες άκρες με αποτέλεσμα να μπορέσετε να πετύχετε τον στόχο σας πιο γρήγορα.

Μην πιάνετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά

Πιάνοντας σφιχτά τα μαλλιά σας δημιουργείτε υπεραιμία στο δέρμα και τα μαλλιά σας εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα με αποτέλεσμα οι ρίζες να υπερενυδατώνονται και τα μαλλιά σας γίνονται πιο αδύναμα. Συνιστάται το χαλαρό πιάσιμο με πιάστρα (κλαμερ), μπαντάνα ή χαλαρές κορδέλες.

Αντηλιακό για τα μαλλιά

Όπως δεν θα εκθέτατε τα δέρμα σας στον ήλιο χωρίς αντηλιακό με την ίδια ευαισθησία πρέπει να συμπεριφερθείτε και στα μαλλιά σας. Υπάρχει πληθώρα προϊόντων για κάθε τύπο μαλλιών. Τα προϊόντα αυτά θα μπορέσουν να προστατέψουν την κεράτινη αλλά και να δώσουν ενυδάτωση στα μαλλιά προλαμβάνοντας και την αφυδάτωσή τους.

Είναι στο χέρι σας να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και στιλπνά και είναι ένα ακόμη μεγάλο «συν» στην όμορφη εικόνα κάθε γυναικάς.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.