Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζήγρας: Παρέδιδα στον Άκη 100.000 – 150.000 ευρώ την εβδομάδα

Αύγουστος 1st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Επεισοδιακή η απολογία του εξαδέλφου του πρώην υπουργού

«Όλοι γνώριζαν ότι τα χρήματα ήταν του Άκη. Μόνο που δεν ήξεραν την προέλευσή τους». Ο Νικόλαος Ζήγρας στην – επεισοδιακή – απολογία του, εξαπέλυσε πυρά κατά του εξαδέλφου του, Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι «είχε φθάσει στο σημείο να του παραδίδει 100.000-150.000 ευρώ την εβδομάδα» αλλά και δηλώνοντας «μεγάλη ντροπή» για τη σχέση του με τον πρώην υπουργό.

Ο κατηγορούμενος αντέκρουσε τα περί δικού του παραμάγαζου, δηλώνοντας ότι «αν ήμουν πρωταγωνιστής, αν είχα όλα αυτά τα χρήματα, θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα με έβρισκε κανείς», ενώ έδειξε τον Τσοχατζόπουλο, ως «φυσικό και ηθικό αυτουργό», «παραλήπτη όλων των χρημάτων» από τα εξοπλιστικά των Tor – Μ1 (Antey, Drumilan) σε συνεργία με τους Ντίνο Μιχαηλίδη, Βλάση Καμπούρογλου (βρέθηκε δολοφονημένος στην Τζακάρτα), Φουάντ Αλ Ζαγιάτ Φουαντ και «όπως μου αναφέρθηκε» Γιάννη Σμπώκο.

Ο Ζήγρας στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στο πόσο των 32 εκατ. ελβετικών φράγκων που έφυγαν από τον λογαριασμό του – καταζητούμενου σήμερα – Αλ Ζαγιάτ.

Ο ίδιος έθιξε και την υπόθεση των υποβρυχίων, ισχυριζόμενος ότι ο Γιάννης Μπέλτσιος κατέθεσε 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, σε δύο λογαριασμούς στην Ελβετία, με τελικό αποδεκτή τον Τσοχατζόπουλο.

Πρόεδρος: «Πως συνδέετε την υπόθεση αυτή με τα υποβρύχια;».

Ζήγρας: «Μου το είπε ο Ακης, είναι από πρόγραμμα υποβρυχίων. Απλά, πολύ απλά».

Η απολογία πήρε εξομολογητική χροιά όταν ο Νικόλαος Ζήγρας προσπάθησε να δώσει μια ερμηνεία της στάσης που τηρεί.

«Πολλοί αναρωτιούνται ποιο ήταν το κέρδος για μένα», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος, μεγαλύτερη αμοιβή από τη βοήθεια που μου προσέφερε στο θέμα της υγείας μου (φθινόπωρο του 1999 εκδηλώθηκε το πρόβλημα). Αλλιώς, δεν θα ζούσα. Η παραπλάνηση, όμως, το ψέμα, η εξαπάτηση, είναι μεγαλύτερα από τα προαναφερθέντα οφέλη» – σσ: ο Ζήγρας ισχυρίζεται ότι ο Τσοχατζόπουλος του είχε αποκρύψει την προέλευση των χρημάτων από τον Μιχαηλίδη, μιλώντας του για Άραβες επενδυτές.

Τα καρφωμένα και οι απειλές

Στην πυκνή απολογία του, ο Νικόλαος Ζήγρας είπε μεταξύ άλλων:

Για τον Ντίνο Μηχαηλίδη (για τον οποίο η δικάσιμος στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη, ως προς την έκδοσή του): «μου έδωσε τη βαλίτσα με τα 80 εκατ. δρχ., στο ξενοδοχείο Hilton, το 1998. Με είχε στείλει ο Ακης, συνοδεία του προσωπικού φρουρού του, Απόστολου Κασιμάτη. Την παρέλαβα να την πήγα στην Κομνά Τράκα».

Και ανέφερε ακόμη: «Έχω ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μιχαηλίδη».

«Τσοχατζόπουλος και Μιχαηλίδης συναντώνται αργά το βράδυ, στο γραφειο του πρώην υπουργού, αλλά και στην Ομήρου 8. Ύστερα από κάθε συνάντηση, ο Μιχαηλίδης έχει επαφή με τον Καμπούρογλου και αυτός να τον Σμπώκο».

«Ο Μιχαηλίδης μαζί με τον Καμπούρογλου, πίεζαν τον Άκη να υπογράψει την οψιόν για τα αντιπυραυλικά συστήματα, για την είσπραξη των υπολοίπων από τα αντισταθμιστικά».

«Η μεταξύ τους σχέση είχε επεκταθεί και στην υπόθεση των S300 και τη μετεγκατάστασή τους στην Ελλάδα».

Για Γιάννη Σμπώκο: «είχε κατ’ ιδίαν επαφή με τον Τσοχατζόπουλο, οι συναντήσεις τους γίνονταν αργά το βράδυ στην Κομνά Τράκα».

«Ο Σμπώκος είχε δεχθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία επένδυσε μέσω του πεθερού του στο χρηματιστήριο».

Στο σημείο αυτό, ο Ζήγρας επεκτάθηκε: «όλοι γνώριζαν τα πάντα. Και οι γυναίκες του γνώριζαν τα πάντα, τα έβλεπαν, τα αισθάνονταν…», για να δεχθεί την περιπαικτική ερώτηση του προέδρου «οι γυναίκες του; πόσες γυναίκες είχε;».

Για την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου: «Προτού βγει το διαζύγιο του Τσοχατζόπουλου, της παρέδωσα (μου τα έδωσε ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, υιός) 400.000 δολάρια στο Hilton της Γενεύης. Τα έβαλε σε θυρίδα, παρουσία της αδελφής της. Ο Άκης περίμενε στο ξενοδοχείο Savoy, σε κοντινή απόσταση για να βεβαιωθεί για την παράδοση. Η Γκούντρουν δεν έχει δουλέψει πουθενά».

Ο Ζήγρας «κάρφωσε» και άλλους από τους συγκατηγορούμενούς του, με χαρακτηριστική περίπτωση τον Αστέριο Οικονομίδη, που του καταλόγισε ότι γνώριζε και είχε προσωπική σχέση με τον Τσοχατζόπουλο, παρά τα όσα λέει σήμερα, ενώ κατήγγειλε ότι έχουν δεχθεί απειλές οι δύο κόρες του στη Θεσσαλονίκη και επίθεση ο συνήγορός του το ίδιο βράδυ της απολογίας του στον ανακριτή…

«Ο Άκης, ο Οικονομίδης, η Λαμπροπούλου, η Αρετή, λένε ξαφνικά ότι είμαι ο μοναδικός ένοχος και με χαρακτηρίζουν ρουφιάνο», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Ξέχασαν κάποιοι ότι ήλθαν στο κελί μου μία ημέρα πριν από την απολογία μου».

«Ο Άκης με παρακάλεσε να μην μπλέξω κανέναν. Ο Οικονομίδης μου υποσχέθηκε «θα σε βοηθήσω»», υποστήριξε ο Ζήγρας. Είπε ωστόσο και ότι δεν είχε καμία οικονομική συναλλαγή με τους εξής εκ των συγκατηγορουμένων του: Νικόλαο Γεωργουλάκη, Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, Βίκυ Σταμάτη (σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου), Παναγιώτη Σταμάτη, Γεώργιο Κωνσταντάτο, Γιώργο Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και Παντελή Ζαχαριάδη.

Η ανάγνωση της απολογίας

Την αντίδραση της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ζήγρας επέλεξε να διαβάσει την απολογία του. Η απολογία έγινε τελικά κατ’ αυτόν τον τρόπο, μετά κόπων και βασάνων, καθώς ο Ζήγρας δυσκολευόταν να διαβάσει, αλλά και δεν ακούει καλά, δεχόμενος συχνά παρεμβάσεις από τους δικαστές που είτε δεν καταλάβαιναν τι έλεγε και άλλοτε δεν προλάβαιναν να κρατήσουν τις δικές τους σημειώσεις.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος άκουσε πάντως ψύχραιμα όσα του καταλόγισε ο εξάδελφός του, χαμογελώντας πολλές φορές και σχολιάζοντας προς τους συνηγόρους του «τι λέει;», «ιστορίες…».  Επέστρεψε μάλιστα στην αίθουσα ύστερα από μικρή απουσία, αφότου ο πρόεδρος τον αναζήτησε: «που είναι ο πρώτος κατηγορούμενος; Να έλθει εδώ, να αντικρούσει, να αντιδράσει»!

Κόλλια Ελευθερία

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 1st, 2013 at 12:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply