Αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου για το ακριβές ύψος του ελλείμματος

Απόταξη αξιωματικού του Λιμενικού για κατάχρηση στην υπηρεσία

Την απόταξη υπαξιωματικού του Λιμενικού Σώματος υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αποπέμποντάς τον ως καταχραστή από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο επίορκος αξιωματικός υπέπεσε «σε πράξεις που θίγουν την τιμή και το κύρος του Σώματος», κατηγορούμενος για την διάπραξη εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για άλλα βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.

Όπως σημειώνεται ο εν λόγω υπαξιωματικός προκάλεσε από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 σημαντικό έλλειμμα στην υπηρεσία του, καταχρώμενος ποσό άνω των 100.000 ευρώ, έλλειμμα που παραδέχθηκε και ο ίδιος κατά τον επιτόπιο έλεγχο.

Το ακριβές ύψος του ελλείμματος αναμένεται να προσδιοριστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, με την έκδοση του τελικού πορίσματος της ορισθείσας Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση ο κ. Βαρβιτσιώτης διαμηνύει ότι δεν μπορούν (και δεν πρόκειται) να γίνονται ανεκτά φαινόμενα κατάχρησης δημοσίου χρήματος, διαφθοράς και πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Βυθούλκας Διονύσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.