Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απόταξη αξιωματικού του Λιμενικού για κατάχρηση στην υπηρεσία

1 Αυγούστου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου για το ακριβές ύψος του ελλείμματος

Απόταξη αξιωματικού του Λιμενικού για κατάχρηση στην υπηρεσία

Την απόταξη υπαξιωματικού του Λιμενικού Σώματος υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αποπέμποντάς τον ως καταχραστή από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο επίορκος αξιωματικός υπέπεσε «σε πράξεις που θίγουν την τιμή και το κύρος του Σώματος», κατηγορούμενος για την διάπραξη εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για άλλα βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.

Όπως σημειώνεται ο εν λόγω υπαξιωματικός προκάλεσε από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 σημαντικό έλλειμμα στην υπηρεσία του, καταχρώμενος ποσό άνω των 100.000 ευρώ, έλλειμμα που παραδέχθηκε και ο ίδιος κατά τον επιτόπιο έλεγχο.

Το ακριβές ύψος του ελλείμματος αναμένεται να προσδιοριστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, με την έκδοση του τελικού πορίσματος της ορισθείσας Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση ο κ. Βαρβιτσιώτης διαμηνύει ότι δεν μπορούν (και δεν πρόκειται) να γίνονται ανεκτά φαινόμενα κατάχρησης δημοσίου χρήματος, διαφθοράς και πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Βυθούλκας Διονύσης

This entry was posted on Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2013 at 20:21 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply