Πρακτικές συμβουλές για όμορφη σιλουέτα χωρίς στερήσεις

Χάστε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιταΕίστε από αυτούς που υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν δίαιτα γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να τηρήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα; Σας έχουμε καλά νέα…

Στον «κόσμο» της δίαιτας, η μεγάλη διαφορά στα κιλά έρχεται πραγματοποιώντας μικρές αλλαγές στον τρόπο της ζωής σας και ιδιαίτερα στον τρόπο της διατροφής σας!

Άλλωστε, όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι για την απώλεια και τη διατήρηση του νέου χαμηλότερου βάρους πρέπει να αλλάξει κανείς τον τρόπο που αντιμετωπίζει το φαγητό, τον τρόπο που αισθάνεται γι’ αυτό και να «σπάσει» όλες εκείνες της συνήθειες που του έφεραν σε βάθος χρόνου τα παραπανίσια κιλά.

Έτσι, με την καθοδήγηση ενός πτυχιούχου διαιτολόγου, εξειδικευμένου στην τροποποίηση συμπεριφοράς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας διατροφικό πλάνο που σταδιακά θα σας φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο σας.

Πώς θα μπορούσατε να ξεκινήσετε;

Οργανωθείτε: Προγραμματίστε εκ των προτέρων τα ενδιάμεσα και τα κυρίως γεύματα των επόμενων ημερών με τη μέθοδο της λίστας, ώστε να εφοδιαστείτε με τα τρόφιμα που θα σας καλύψουν και να μην παρασυρθείτε σε άσκοπες αγορές.

Μη ξεχνάτε να φάτε: Τρώτε 3 γεύματα (πρωινό – κυρίως γεύμα – ελαφρύ γεύμα) και μη ξεχνάτε τα 2 ενδιάμεσα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες δείχνουν ότι η ικανότητα του οργανισμού να διαχειρίζεται μικρά και πολλά γεύματα είναι καλύτερη απ’ ό,τι λίγα και μεγάλα.

Συνοδεύστε το φαγητό σας με σαλάτα: Θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τη μερίδα του φαγητού που θα καταναλώσετε. Ιδανικά καταναλώστε τη σαλάτα ή ένα μέρος της πριν το φαγητό.

Σκεφτείτε το 2 φορές: Πριν υποκύψετε σε ένα διατροφικό πειρασμό που βρέθηκε μπροστά σας απλώς μείνετε για λίγο και σκεφτείτε.. «Πεινάω πραγματικά;» Έτσι, μειώνετε την πιθανότητα να φάτε κάτι απλά και μόνο από συνήθεια.

Μη βιάζεστε: Φροντίστε το κύριο γεύμα σας να μη διαρκεί λιγότερο από 20-30 λεπτά. Κόψτε την μερίδα σας σε μικρές μπουκιές και ξεκινήστε να τρώτε από μια κάθε φορά μασώντας αργά και καταπίνοντας. Έτσι, βοηθάτε καλύτερα την διαδικασία της πέψης και πετυχαίνετε το επιθυμητό αίσθημα κορεσμού.

Αναζητήσατε γλυκό; Αν το σώμα σας ζητάει απεγνωσμένα μία γλυκιά γεύση μην του τη στερήσετε. Άλλωστε στη σύγχρονη διαιτολογία δεν υπάρχουν «απαγορευμένα» τρόφιμα. Μπορείτε να καταναλώσετε τα πάντα, αρκεί να μη ξεχνάτε το μέτρο.

Αν επιθυμείτε κάποιο γλυκό, προτιμήστε να το φάτε αμέσως μετά το γεύμα σας, προκειμένου να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα επειδή θα είστε ήδη χορτασμένοι. Στην περίπτωση που αναζητάτε τη γλυκιά γεύση περισσότερες από 1-2 φορές την εβδομάδα, φροντίστε να μετατρέψετε πιο υγιεινά τρόφιμα σε γλυκιές και απολαυστικές επιλογές.

Για παράδειγμα, μπορείτε να παρασκευάσετε κάποιο ζελέ και να προσθέσετε σε αυτό κομμάτια φρούτων, να προσθέσετε μέλι, μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού μέσα στο γιαούρτι σας, να παρασκευάσετε σπιτικό παγωτό με γάλα μειωμένων λιπαρών, ή ακόμη και σπιτικά milkshakes, γρανίτες και σορμπέ.

Ξεκινήστε δραστηριότητα: Αν η δουλειά σας είναι καθιστική και δεν είστε λάτρεις του γυμναστηρίου, βρείτε δραστηριότητες που θα συντελέσουν στο να κάψετε θερμίδες, στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του σωματικού βάρους και θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας. Το έντονο περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι, το τρέξιμο, το beach volley και οι ρακέτες αποτελούν μερικές ευχάριστες και άκρως καλοκαιρινές εναλλακτικές.

nutrimed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.