Διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση με τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο σκάφος – Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Δίκτυο τρομοκρατίας και κοινού εγκλήματος πίσω από το φουσκωτό στη ΧίοΜε αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τον εντοπισμό του φουσκωτού σκάφους ανοιχτά της Χίου.

Το ταχύπλοο μήκους 7 περίπου μέτρων εντοπίστηκε χθες το πρωί με τέσσερις επιβαίνοντες -δύο Έλληνες και δύο Τούρκους-, οι οποίοι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 2 αντιαρματικούς όλμους, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 195 σφαίρες, καθώς και 2 εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο ένας από τους Έλληνες συλληφθέντες είναι 21 ετών και σπουδαστής στη Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο. Φέρεται να δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία χωρίς να γνωρίζει τι μετέφερε. Πηγές από το Λιμενικό αναφέρουν πως έφερε μαζί του πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Ο δεύτερος Έλληνας είναι 40 ετών και είναι ύποπτος από τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις.

Η υπόθεση έγινε ακόμη πιο περίεργη, όταν λίγη ώρα μετά τη σύλληψη των 4 ατόμων η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε ακόμη δύο άτομα στη Χίο, έναν Ελληνα, 50 ετών, και έναν Τούρκο, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι, καθώς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φουσκωτό και τις έρευνες και εκτιμάται πως είναι συνεργοί των συλληφθέντων.

Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Εξάρχεια, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές. Από αυτές δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις εκ των οποίων ο ένας έφερε γαλλικό διαβατήριο και ο άλλος βουλγαρικό. Όπως διαπιστώθηκε τα διαβατήρια ήταν πλαστά – πρακτική που παραπέμπει σε δράση πρακτόρων.

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, το υπουργείο Εξωτερικών και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημερώνονται διαρκώς για τις εξελίξεις των ερευνών.

Όλα αυτά την ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το περιστατικό και μέσω δημοσιευμάτων κάνουν λόγο για «δίκτυο ελληνοκουρδικής τρομοκρατίας».

Έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ θεωρούν ότι στην υπόθεση υπάρχει έντονη οσμή προβοκάτσιας, καθώς το ενδεχόμενο να προσπαθούσαν να περάσουν τα όπλα στην Τουρκία είναι απίθανο την ώρα που αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα από τη Συρία ή άλλες γειτονικές περιοχές.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως τα αντιαρματικά όπλα ήταν έτοιμα προς χρήση, πάνω σε σωλήνες εκτόξευσης, όπως και τα εκρηκτικά που είχαν συνδεδεμένους πυροκροτητές, σαν να κατευθύνονταν οι δράστες σε επιχείρηση.

Μήπως ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα στην Χίο; Μήπως ο τυχαίος έλεγχος και η σύλληψη απλά τους χάλασαν τα σχέδια;

Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία οι ελληνικές Αρχές καλούνται να δώσουν απαντήσεις.

newsbomb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.