Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βασικοί μέτοχοι οι Ρώσοι στη νέα δομή της Τράπεζας Κύπρου

31 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με το κούρεμα σχεδόν εκμηδενίζονται οι παλιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου και οι κύριοι μέτοχοι είναι πλέον Ρώσοι καταθέτες, που ήδη ανέλαβαν την εκπροσώπησή τους μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Λευκωσίας ή άλλοι πληρεξούσιοι αντιπρόσωποι.

Οι παλιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου στη νέα μετοχική δομή συμπιέζονται μέσω του λεγόμενου dilution και η παρουσία τους δεν αποκλείεται να φθάσει στο 0,6% του κεφαλαίου. Η αξία των μετοχών των 80.000 περίπου παλιών μικρομετόχων θα απομειωθεί σημαντικά με την έκδοση νέων μετοχών. Κύριος ρυθμιστής και μεγαλύτερος μέτοχος θα είναι η «κακή» Λαϊκή, αφού αναμένεται ότι θα εκδοθούν μετοχές υπέρ της σε ποσοστό πάνω από 10%. Ωστόσο κάποια στιγμή το πακέτο των μετοχών της «κακής» Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να πωληθεί, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συσταθεί τον Σεπτέμβριο θα εκπροσωπεί κυρίως τα συμφέροντα των Ρώσων καταθετών, που αποτελούν το 6% των πελατών που είχαν καταθετικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά. Οι Ρώσοι θα διαθέτουν επίσης παρουσία στα ταμεία προνοίας μελών της ΕΤΥΚ και της Cyta και άλλων ταμείων που επίσης κουρεύτηκαν. Μετά το τελικό «κούρεμα», το Ταμείο Προνοίας των Υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται να έχει ποσοστό στο νέο μετοχικό κεφάλαιο κοντά στο 4%, της Cyta στο 1,5% ενώ χιλιάδες θα είναι οι νέοι μικρομέτοχοι που θα προέλθουν από το «κούρεμα».

parapolitika

This entry was posted on Τετάρτη, 31 Ιουλίου, 2013 at 18:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply