Πάνω από 4000 άνθρωποι στην κηδεία των 38 άτυχων επιβατών του λεωφορείου

Η Ιταλία αποχαιρετά τα θύματα του δυστυχήματος στο ΠοτσουόλιΠερισσότεροι από 4.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία των 38 θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε στην Ποτσουόλι της νότιας Ιταλίας. Το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ήταν κατάμεστο, ενώ τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο του μικρού αθλητικού κέντρου.

«Οι Αρχές πρέπει να δεσμευθούν ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε, πλέον, παρόμοιες τραγωδίες» δήλωσε ο καθολικός επίσκοπος της πόλης.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επέστρεψε τη Δευτέρα από τη Βραζιλία.

Οι συγγενείς των θυμάτων έμειναν όλη την νύχτα κοντά στα φέρετρα των αγαπημένων τους προσώπων, με ειδική άδεια που έλαβαν από τον δήμο του Ποτσουόλι.

Πολλοί ζητούν να μάθουν σε τι ακριβώς οφείλεται η τραγωδία αυτή, πώς μπόρεσε να πέσει το λεωφορείο που μετέφερε 48 επιβάτες από οδογέφυρα ύψους τριάντα μέτρων.

Ερευνα έχει ξεκινήσει για το συμβάν και θα εξεταστεί ο ρόλος του οδηγού (που είναι νεκρός), καθώς και η κατάσταση του οχήματος και των κιγκλιδωμάτων στον δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την στιγμή, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει πέντε κλήσεις για απολογία.

Πολλοί συγγενείς των θυμάτων, έμειναν σιωπηλοί μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν την τραγωδία. Οι περισσότεροι δεν σηκώθηκαν ούτε για να ανταλλάξουν τον καθιερωμένο ασπασμό, όταν τους το ζήτησε ο ιερέας.

Τη Δευτέρα οι συγγενείς των θυμάτων χρειάστηκε να αναγνωρίσουν τα πτώματα των αγαπημένων τους προσώπων.

«Μου είπαν να κοιτάξω όλες τις σορούς μέχρι να βρω των αδελφό μου» δήλωσε ένας άνδρας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ενιωσα σαν να έπεσε ένα βουνό στο κεφάλι μου» πρόσθεσε.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μετέβη στο Ποτσουόλι, αλλά δεν θέλησε να κάνει κανενός είδους επίσημη δήλωση.

Δέκα από τους επιβάτες του λεωφορείου τραυματίστηκαν, ενώ ακόμα εννέα άτομα υπέστησαν τραυματισμούς όταν το λεωφορείο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα την ώρα που ξέφευγε από την πορεία του.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.