Έγκλημα και τιμωρία…

Picture 0 for Άλωσε την άδεια Τούμπα η ΜέταλιστΕίδε αστεράκια…

Ένας αυτοκαταστραφικός ΠΑΟΚ έφτιαξε και… σπατάλησε μοναδικές ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο κόντρα στην Μέταλιστ και το πλήρωσε…

Ο Ντέβιτς ανέλαβε δράση και με δυο τέρματα (43’ πεν., 72’), διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ της ουκρανικής ομάδας και «εκτέλεσε» τα όνειρα του «Δικέφαλου του Βορρά» για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τυπική διαδικασία -όπως όλα δείχνουν- η ρεβάνς στο Χάρκοβο, την επόμενη Τετάρτη.

Το ματς:

Με ή χωρίς κόσμο η Τούμπα παραμένει… Τούμπα. Και ο ΠΑΟΚ δεν «κόμπιασε» απέναντι στην (πιο έτοιμη μόνο στην θεωρία) Μέταλιστ. Αντιθέτως, ανέλαβε να κάνεις εκείνος παιχνίδι κόντρα στους Ουκρανούς, που ναι μεν είχαν ελαφρά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να μπορούν να ξεδιπλώσουν στον αγωνιστικό χώρο το επιθετικό τους ταλέντο.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε, αλλά δεν κατάφερε να τιμωρήσει τα αμυντικά κενά της Μέταλιστ. Σωστά στημένος από τον Χουμπ Στέφενς, με τους Τζιόλη-Λάζαρ να βοηθούν τα μέγιστα στα χαφ και τον Σαλπιγγίδη υπερ-δραστήριο (από δεξιά) έφτιαξε ευκαιρίες και έφτασε σε τουλάχιστον τρεις στιγμές, με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Όμως διαδοχικά οι Λούκας, Γεωργιάδης και Αθανασιάδης τις σπατάλησαν…

Και όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, βίωσε με τον χειρότερο τρόπο τον περιβόητο «νόμο του ποδοσφαίρου». Κόντρα στην ροή του αγώνα και… χάρη στην απερισκεψία του Βίτορ (έκανε χέρι μέσα στην περιοχή) ο Ντέβιτς από την άσπρη βούλα έκανε το 0-1 για την Μέταλιστ.

Ένας άτυχος ΠΑΟΚ, «πλήρωσε» την αστοχία του, καθώς και το λάθος του Πορτογάλου μπακ. Ένα ακόμη σοβαρό λάθος, από τον Χακόμπο, ο οποίος βγήκε εκτός περιοχής για να «κόψει» τον Ντέβιτς, έφερε το 0-2. Ο Σέρβος πέρασε τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» και από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας ταφόπλακα στο όνειρο πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ φάνηκε να μην έχει συνέλθει ποτέ από το 0-1 που θα έπρεπε υπό νορμάλ συνθήκες να είναι υπέρ του 1-0. Κάπως έτσι και έχοντας αδειάσει από ψυχικά αποθέματα γνώρισε την ήττα από την Μέταλιστ που θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις, όταν ο Κριστάλντο “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης (67’ Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας (55’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77’ Νέτσιντ).

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόρενς.

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς: Ντισλιένκοβιτς, Βιλάγκρα, Μολέδο, Ασεβέδο, Γκουεγιέ, Ντιέγκο (62’ Μπλάνκο), Έντμαρ, Σόσα (90′ Κρασνοπόροφ), Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς (77’ Κριστάλντο).

Στον πάγκο: Σουκόβτσεβ, Μπερεζόφτσουκ, Πσένικνικ, Νογιόκ.

 

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.