Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΜΑΤ στον Υμηττό στην επιχείρηση επανασύνδεσης διαύλου για την ΕΡΤ

Ιούλιος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται στο αυτόφωρο

ΜΑΤ στον Υμηττό στην επιχείρηση επανασύνδεσης διαύλου για την ΕΡΤΜε τις κατηγορίες της διατάραξης ασφάλειας επικοινωνιών, διακεκριμένες φθορές κατά δημόσιας περιουσίας, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και απειλές κατά αστυνομικών οργάνων οδηγούνται στο αυτόφωρο σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου, οι οκτώ συλληφθέντες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας χθες βράδυ στον Υμηττό.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη εκπομπής του προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ από τον  δίαυλο 21 του Υμηττού και ενώ πολίτες αλληλέγγυοι με τον αγώνα των εργαζομένων επιχείρησαν να συνδέσουν τον πομπό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες της Αστυνομίας ενώ ακολούθησαν τα ΜΑT.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας είχαν γίνει από την Αστυνομία συλλήψεις οκτώ πολιτών που βρίσκονταν στον Υμηττό.

Νωρίτερα, περίπου 70 πολίτες προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τον πομπό της ΕΡΤ απ’ όπου εξέπεμπε η ΝΕΤ, σε αναλογική συχνότητα, αυτή του CNN. Η παρέμβαση φέρεται να έγινε από εργαζόμενους της ΕΡΤ. Κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. η οποία διέκοψε την αναμετάδοση εν μέσω καταγγελιών από τους αλληλέγγυους προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ότι με την πράξη αυτή ενδέχεται να καταστρέψουν τον πομπό.

Υστερα από λίγο εμφανίστηκαν άνδρες των ΜΑΤ που φέρεται να προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις μερικών εκ των συγκεντρωμένων στον Υμηττό.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 30th, 2013 at 14:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply