Εντείνονται οι αντιδράσεις για την Σαββατιάτικη λειτουργία τους στο κέντρο της Αθήνας

Φαρμακοποιοί: Τα φαρμακεία δεν είναι καταστήματα λιανικής

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων της Αθήνας, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων για ωράριο 62 ωρών και ανοιχτά φαρμακεία τα Σάββατα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι είναι απαράδεκτο το φαρμακείο να αντιμετωπίζεται ως κατάστημα λιανικής.

«Η λειτουργία του φαρμακείου απαιτεί την αυτοπρόσωπη συνεχή παρουσία του φαρμακοποιού, για λόγους δημοσίας υγείας. Το εξοντωτικό ωράριο των 62 ωρών που επέβαλε ο κ. Καμίνης δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη πόλη της χώρας και εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή, αλλά και για τον φαρμακοποιό, ο οποίος οδηγείται εκτός από την οικονομική του εξόντωση και στη βιολογική» αναφέρουν οι φαρμακοποιοί και προσθέτουν ότι στις ώρες αυτές έρχονται να προστεθούν οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις.

Ο ΠΦΣ καλεί τον δήμαρχο σε διάλογο με τους φαρμακοποιούς προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, που να εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους και τους επιστήμονες υγείας.

Εξάλλου, ο Σύλλογος συνεχίζει τις ενέργειες και τις επαφές του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ώστε να καταργηθεί το -όπως αναφέρει- «έκτρωμα Λοβέρδου» και να αντικατασταθεί από έναν νέο, ευέλικτο και επιστημονικά αποδεκτό νόμο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.