ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Το ελληνικό καλοκαίρι της Τριερβελέρ

Στους κήπους με τους φοίνικες όπου ο Λάμπρος Κωνσταντάρας φλέρταρε την Μπέτυ Αρβανίτη πενήντα χρόνια πριν, περπάτησε η «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, που προτίμησε το θρυλικό «Hydra Beach» για τις διακοπές της.

Η αγαπημένη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, προφανώς ενημερωμένη για το μαγικό τοπίο και τις ομορφιές της Ερμιονίδας, επέλεξε Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά στους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά της ότι θαυμάζει τους Ελληνες «για την προσπάθεια που κάνουν, για τον πόνο και τους κόπους τους».

Λίγο πριν φτάσει στη χώρα μας η κ. Τριερβελέρ, οι φήμες ήθελαν τον ίδιο τον πρόεδρο Ολάντ να έρχεται για να συναντήσει τον φίλο του Γιάννη Στουρνάρα σε ολιγοήμερο διάλειμμα στη Σύρο.

Μάλιστα η σύγχυση που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλη, που ο υπουργός Οικονομικών αναγκάστηκε να διαψεύσει δηλώνοντας… πως δεν προλαβαίνει να κοιμηθεί, όχι να κάνει διακοπές! Ωστόσο, φαίνεται ότι ο καπνός είχε έστω μια μικρή εστία φωτιάς, αφού η σύντροφος του Γάλλου προέδρου ήρθε στην Ελλάδα, διαφημίζοντας με την ιδιαίτερη παρουσία της τον ελληνικό τουρισμό.

  Η λαμπερή σύντροφος του Γάλλου προέδρου μιλούσε με όλους, φωτογραφιζόταν, και όσοι την είδαν περιγράφουν τη διακριτικότητα και τη σεμνότητά της.

Η λαμπερή σύντροφος του Γάλλου προέδρου μιλούσε με όλους, φωτογραφιζόταν, και όσοι την είδαν περιγράφουν τη διακριτικότητα και τη σεμνότητά της.

Η διάσημη στη χώρα της δημοσιογράφος έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη 17 Ιουλίου με πτήση της Air France, συνοδευόμενη από τους δύο γιους και την κόρη της. Η Βαλερί, ο 19χρονος Ανατόλ, η 17χρονη Αντέλ και ο 14χρονος Λεονάρ ήρθαν να γνωρίσουν την Ελλάδα, αγαπημένη και του Φρανσουά Ολάντ, που έχει περάσει στη θάλασσα της Σύρου αρκετά από τα καλοκαίρια του παρελθόντος του.

Την κ. Τριερβελέρ υποδέχθηκε ο σύνδεσμός της στην Ελλάδα, υπεύθυνος της ταξιδιωτικής εταιρείας «Fun in the sun» κ. Σούλης Λουμουσιώτης, αλλά και ο διευθυντής του «Barcelo Hydra Beach», συμπατριώτης της κ. Ζοζέφ Ιρλ. Η ίδια δεν δέχθηκε αστυνομική συνοδεία, αφού μαζί της ταξίδεψαν δύο προσωπικοί της φρουροί.

Με τον διευθυντή του «Barcelo Hydra Beach» και συμπατριώτη της Ζοζέφ Ιρλ.

Με τον διευθυντή του «Barcelo Hydra Beach» και συμπατριώτη της Ζοζέφ Ιρλ.

Από τη μαρίνα Αλίμου και την προβλήτα νούμερο 8, στις 5.20 της ίδιας ημέρας, η παρέα ανέβηκε στο ταχύπλοο τύπου «Pershing» με το όνομα «Pegasus» και ταξίδεψε μέχρι την Ερμιόνη.

Φωτογράφισαν τα πάντα
Από την πρώτη στιγμή που «άνοιξε πανιά» το 17 μέτρων σκάφος, έξω από τον Αργοσαρωνικό, η Βαλερί και τα παιδιά λάτρεψαν το βαθύ μπλε της ελληνικής θάλασσας που γέμισε τα μάτια τους και αντανακλούσε στο χρώμα του πλοίου που ήταν βαμμένο… Αιγαίο!

Η Β. Τριερβελέρ και τα παιδιά της μαγεύτηκαν από το πανέμορφο λιμάνι της Ερμιόνης.

Η Β. Τριερβελέρ και τα παιδιά της μαγεύτηκαν από το πανέμορφο λιμάνι της Ερμιόνης.

Η ίδια ζήτησε από τον καπετάνιο να μη βιαστούν, έτσι ώστε τα παιδιά να βλέπουν και να προλαβαίνουν να φωτογραφίζουν τα νησιά. Πρώτα ο Πόρος ξεπρόβαλε μπροστά τους την ώρα που διέσχιζαν το γραφικό κανάλι, ύστερα τα νησάκια Τσελεβίνια ανοιχτά του Πόρου, κι έπειτα η Υδρα. Ολος ο Αργοσαρωνικός… στα πόδια της ξεχωριστής Γαλλίδας.

Καθώς πλησίαζαν στο λιμάνι της Υδρας, ο «Πήγασος» έκοψε κόμβους για να μπορέσουν να δουν το νησί και να φωτογραφηθούν στο μοναδικό του λευκό φόντο οι υψηλοί Γάλλοι επισκέπτες. Γοητευμένη από την Υδρα δήλωσε αμέσως μετά η κ. Τριερβελέρ, που εντυπωσιάστηκε από τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του νησιού, με τα κρεμασμένα στους βράχους σπίτια.

Η οικογένεια της κ. Τριερβελέρ μοίρασε τον χρόνο της μεταξύ της πισίνας και της παραλίας μπροστά από το «Hydra Beach».

Η οικογένεια της κ. Τριερβελέρ μοίρασε τον χρόνο της μεταξύ της πισίνας και της παραλίας μπροστά από το «Hydra Beach».

Λίγο αργότερα το «Pegasus» έδεσε στο λιμανάκι του ξενοδοχείου στο ντεκόρ του οποίου έχουν γυριστεί δεκάδες ελληνικές ταινίες που έχουν αφήσει εποχή με την εξαιρετική φωτογραφία τους. Εκεί την υποδέχθηκε ένας… δικός της άνθρωπος, ο γαλλοτραφής υποδιευθυντής του ξενοδοχείου κ. Ντίνος Αλυσανδράτος.

Η παρουσία της προκάλεσε ενθουσιασμό
Προσιτή και φιλική με όσους την πλησίαζαν

Από τις πρώτες κιόλας μέρες, η παρουσία της προκάλεσε τον ενθουσιασμό των πελατών του ξενοδοχείου, καθώς η πλειονότητά τους, σχεδόν τα δύο τρίτα, είναι Γάλλοι.

Η παρέα έκανε τη βόλτα της στον Αργοσαρωνικό με το 17 μέτρων σκάφος «Pegasus».

Η παρέα έκανε τη βόλτα της στον Αργοσαρωνικό με το 17 μέτρων σκάφος «Pegasus».

Η λαμπερή σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ ήταν με όλους πολύ καταδεκτική, μιλούσε μαζί τους, φωτογρα-φιζόταν, και όσοι την είδαν περιγράφουν τη διακριτικότητα και

τη σεμνότητά της. Κολυμπούσε αρκετά και διάβαζε. Περνούσε ώρες στην ξαπλώστρα παρέα με τα βιβλία της, ενώ την ίδια στιγμή τα παιδιά απολάμβαναν το θαλάσσιο σκι. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι όλη η οικογένεια ξυπνούσε πολύ νωρίς για πρωινό, ενώ χαρακτηρι-στική ως προς αυτό ήταν και η πειθαρχία των παιδιών.

Βόλτες. Στις οκτώ συνολικά ημέρες που έμειναν στην περιοχή η Βαλερί, ο Ανατόλ, ο Λεονάρ και η Αντέλ, μόνο δύο φορές βγήκαν εκτός ξενοδοχείου, και έκαναν βόλτα στα σοκάκια της Ερμιόνης και στο λιμάνι, που τους μάγεψε.

Η Βαλερί Τριερβελέρ προφανώς δεν ήθελε να φύγει από την Ελλάδα χωρίς να δει ελληνικό ηλιοβασίλεμα. Ετσι ένα απόγευμα, λίγο πριν από τη δύση του ηλίου, βρέθηκε με την παρέα της στο φημισμένο μπαρ «Mylos». Εκεί, με θέα το λιμανάκι της Ερμιόνης, είδε τον ήλιο να χάνεται στη θάλασσα, απολαμβά-νοντας ένα κοκτέιλ.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στις 6.10, η Βαλερί Τριερβελέρ πέταξε για Παρίσι, αφήνοντας πίσω μόνο ωραίες εντυπώσεις για όσους έτυχε να τη γνωρίσουν.

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.