Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κούρεμα 47,5% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου

Ιούλιος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με την οριστικοποίηση του κουρέματος αναμένεται να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης στο οποίο βρίσκεται από το Μάρτιο

Κούρεμα 47,5% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα ΚύπρουΈπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, επήλθε τελικά συμφωνία μεταξύ του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας και της τρόικας για το ύψος του κουρέματος των ανασφάλιστων καταθέσεων (άνω των 100.000 ευρώ) στην Τράπεζα Κύπρου, στο 47,5%.

Με την οριστικοποίηση του κουρέματος, η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης, στο οποίο βρίσκεται από το Μάρτιο, με ισχυρά κεφάλαια (core tier 1) 12,4%.

Με βάση το διάταγμα για εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου, έχει ήδη μετατραπεί σε μετοχές το 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων.

Με τη σημερινή συμφωνία θα μετατραπεί σε κεφάλαιο ένα επιπλέον 10% των καταθέσεων.

Ποσοστό 5% θα μετατραπεί σε μετοχές και 5% σε μετατρέψιμα χρεόγραφα (co-cos), που θα μετατρέπονται σε μετοχές μόνο όταν ο κεφαλαιακός πήχης υποχωρήσει κάτω από τα απαραίτητα επίπεδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 29th, 2013 at 10:39 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply