Κρίσιμες αποφάσεις μέσα στον Αύγουστο

Αντιμέτωπος με τέσσερα «καυτά» μέτωπα ο ΣαμαράςΠοτέ κατά το παρελθόν μέσα στον μήνα Αύγουστο δεν αναμένονταν τόσα πολλά και μάλιστα σε τόσο διαφορετικά επίπεδα της πολιτικής ζωή της χώρας. Ο μήνας θα εξκινήσει με το σημαντικό ραντεβού που θα έχει ο Αντώνης Σαμαρά στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα με θέματα όπως αυτά της οικονομίας και της ανάπτυξης να κυριαρχούν στην ατζέντα. Μέσα στον ίδιο μήνα ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να κλείσει σημαντικά μέτωπα που, όπως αναφέρει το «Έθνος του Σαββάτου», είναι τα εξής:

– Διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων. Η εντολή τους προς τους υπουργούς είναι σαφής και θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία να έχουν ολοκληρώσει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και να έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων έτσι ώστε να αποφευχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου τα «οριζόντια μέτρα».

– Έσοδα. Το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζεται καθησυχαστικό καθώς θεωρεί ότι τα όποια προβλήματα μέχρι στιγμής στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής δηλώσεων θα ξεπεραστούν και πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι.

– ΦΠΑ στην εστίαση. Ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία να προχωρήσουν από 1η του μηνός σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι κόβουν αποδείξεις και πόσοι έχουν ρίξει πραγματικά τις τιμές.

– Ιδιωτικοποιήσεις. Σειρά έχουν πάρει δύο μεγάλες εταιρείες του Δημοσίου. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η προετοιμασία για τη ΔΕΗ. Μέσα στο καλοκαίρι επίσης θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση το εάν και πότε θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ.

Τον Αύγουστο θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις έτσι ώστε με την είσοδο του φθινοπώρου να είναι έτοιμοι να «τρέξουν» οι σχετικοί διαγωνισμοί.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.