Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Βουλή νομοθετεί, οι υπουργοί την παρακάμπτουν»

Ιούλιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν Γεωργιάδη και Βαρβιτσιώτη

«Η Βουλή νομοθετεί, οι υπουργοί την παρακάμπτουν»Την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θοδωρής Δρίτσας, και Νίκος Συρμαλένιος.

Οι τρεις βουλευτές καταγγέλλουν ότι «οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ θεσμοθέτησαν την σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας για τους ναυτικούς της ποντοπόρου ναυτιλίας».

Σύμφωνα με τους κ.κ. Λαφαζάνη, Δρίτσα, και Συρμαλένιο, «οι δύο υπουργοί με την κοινή τους απόφαση έθεσαν “από την πίσω πόρτα” σε ισχύ διάταξη που πριν δύο μήνες είχε απορρίψει με ονομαστική ψηφοφορία η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων».

Υπογραμμίζουν δε, ότι «από την “πίσω πόρτα” καταργεί το κοινοβούλιο η κυβέρνηση».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλουν την απαξίωση του κύρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής προκειμένου να μπει ένα τέλος στο νομοθετικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, σε βάρος των ναυτεργατών και υπέρ των εφοπλιστών».

newsbeast

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 28th, 2013 at 11:40 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply