Για να έχετε απαλό δέρμα, λαμπερά μάτια και όχι μόνο…

Χρήσιμες συμβουλές για μετά τον ήλιοΓια να παρατείνετε το μαύρισμα, ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε «πορτοκαλί» φρούτα και λαχανικά. Γιατί αυτά περιέχουν πολύ β-καροτένιο (ή προβιταμίνη Α), που συγκρατεί τη μελανίνη στην επιδερμίδα.

Απαλό δέρμα
Ένα μπάνιο στο τέλος της ημέρας, για να χαλαρώσουν οι συσπασμένοι μύες σας, είναι ό,τι καλύτερο! Για να γίνει το δέρμα σας ακόμα πιο απαλό, προσθέστε στο νερό λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο.

Λαμπερά μάτια
Αν νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα μετά τον ήλιο και τη θάλασσα, ανακουφίστε τα με δροσερές κομπρέσες. Μετά χρησιμοποιήστε μια ειδική μάσκα για την ενυδάτωση του δέρματος.

Δροσερά χείλη
Χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα –σε αρκετή ποσότητα– στα χείλη και στην περιοχή γύρω από το στόμα. Μέσα σε λίγα λεπτά το δέρμα σας θα την έχει απορροφήσει.

Απαλά μαλλιά
Αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά ή καστανά, θα τα δείτε στον ήλιο να αποκτούν όμορφες χρυσαφιές ανταύγειες. Αν, πάλι, είναι σκούρα, έναν κοκκινωπό τόνο. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά, χρησιμοποιήστε μετά τον ήλιο μια μάσκα, ενώ αν είναι πολύ λιπαρά, προτιμήστε ένα σπρέι ενυδάτωσης χωρίς ξέβγαλμα.

Φωτεινό πρόσωπο

Μια καλή ενυδατική μάσκα θα δώσει στο δέρμα του προσώπου σας την υγρασία που χρειάζεται. Αφαιρέστε τη μετά από 15 λεπτά με ένα χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιήσετε μάσκα, μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα σας για τη νύχτα.

Μαλακά πόδια
Όταν το δέρμα των ποδιών είναι πολύ ξηρό, ασπρίζει κατά πλάκες, αφήνοντας λευκούς λεκέδες στο δέρμα. Επιλέξτε ανάμεσα σε ένα κλασικό γαλάκτωμα σώματος και σε ένα γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Ένα ποδόλουτρο με δροσερό νερό με μια χούφτα θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι χρειάζεται για να ανακουφίσετε τα πόδια σας μετά από μια πολύ ζεστή ημέρα. Αν είναι πρησμένα, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο θεαματικό.

Όσο είστε σε διακοπές, ξεχάστε τον κλασικό συνδυασμό –γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ και λοσιόν– και αντικαταστήστε τον με νερό για ντεμακιγιάζ. Είναι πολύ ελαφρύ κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα μάτια όσο και στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Όπως και το δέρμα του σώματος, έτσι και το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής εκκρίνει περισσότερο σμήγμα όταν κάνει ζέστη. Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά να λερώνονται γρήγορα και να βαραίνουν, ειδικά αν είναι από τη φύση τους λιπαρά. Μη διστάζετε, λοιπόν, να λούζετε τα μαλλιά σας πιο συχνά τώρα το καλοκαίρι, ένα χέρι, με ένα απαλό σαμπουάν για καθημερινή χρήση.

Το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να αρωματίζετε τα ρούχα σας παρά το δέρμα σας, καθώς οι πρώτες ύλες που περιέχονται στη σύνθεση των αρωμάτων μπορεί στον ήλιο να προκαλέσουν ανεξίτηλους λεκέδες στο δέρμα.

 

belife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.