ΥΠΕΞ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

Προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής Zaman για «υπόθαλψη τρομοκρατών» στην Ελλάδα
Για υπόθαλψη από την Ελλάδα «τρομοκρατών που απειλούν τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα», κάνει λόγο σε εμπρηστικό δημοσίευμά της, η τουρκική εφημερίδα Zaman, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Άγκυρα.

Πρόκειται για άρθρα τα οποία «ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας» απαντά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, διερωτώμενος για την σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων.

Για «απειλή που προέρχεται από την έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την διάλυση ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία έχει στο στόχαστρο τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα» κάνει λόγο η Zaman στο δημοσίευμά της με τίτλο «Τρομοκράτες που υποθάλπει η Ελλάδα μπορεί να επιτεθούν εναντίον τουρκικών και αμερικανικών συμφερόντων».

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP/C) τα οποία «η Ελλάδα απελαύνει στην Συρία εξαιτίας της διεθνούς πίεσης αντί να τους εκδίδει στην Τουρκία, ετοιμάζουν μια σειρά ευρείας κλίμακας επιθέσεων αυτοκτονίας σε μεγάλες τουρκικές πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα στις συνοριακές περιφέρειες της Τουρκίας, ειδικά σε όσες συνορεύουν με την Συρία.

«Η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο στην πάταξη τρομοκρατικών πυρήνων που υποθάλπουν τρομοκράτες, οι οποίοι εξαπολύουν επιθέσεις στην Τουρκία» ισχυρίζεται η Zaman, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών, καθώς η Αθήνα κλείνει τα μάτια μπροστά σε υπόπτους για τους οποίους η Τουρκία έχει σημάνει συναγερμό με αφορμή την τρομοκρατική τους δράση».

«Το θέμα της συνεργασίας στον τομέα της τρομοκρατίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, (συνεργασία) που δεν υφίσταται εδώ και χρόνια, ήταν στα θέματα της ατζέντας κατά την συνάντηση του αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Ευ. Βενιζέλου και του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στις 19 Ιουλίου στην Άγκυρα, λένε διπλωματικές πηγές από Τουρκία».

ΥΠΕΞ: «Πέρα από τα όρια κάθε ευφάνταστης συνωμοσιολογίας»
Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημοσίευμα της Zaman, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε:

«Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους.

Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα.»

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.