Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

NASA: Διαστημικό σκάφος που μοιάζει με… spa

Ιούλιος 26th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Διαστημικό σκάφος που μοιάζει με... spa

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού του σκάφους CST-100 που κατασκευάζει η Boeing και το οποίο προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους στο Διάστημα. Αρχικά το σκάφος θα μεταφέρει τα πληρώματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αλλά στόχος της  εταιρείας είναι να προσφέρει και χαμηλού κόστους τουριστικές διαστημικές πτήσεις. Το σκάφος έχει χωρητικότητα επτά επιβατών.

Η καμπίνα του SCT-100 δεν θυμίζει σε τίποτε τα συμβατικά διαστημικά σκάφη. Θα έλεγε κάποιος ότι μοιάζει περισσότερο με ένα high-tech γυμναστήριο ή με ένα φουτουριστικής αισθητικής spa. «Αυτό που σίγουρα δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες μπαίνοντας στο σκάφος είναι 1,100 ή 1,600 διακόπτες και κουμπάκια. Ουσιαστικά το πλήρωμα θα είναι απλά επιβάτες που πρέπει να φτάσουν στον διαστημικό σταθμό και δεν είναι δουλειά τους να πιλοτάρουν αυτό το σκάφος. Ετσι δεν θα είναι απαραίτητο να κάνουν πολύμηνη εκπαίδευση για να μάθουν τις λειτουργίες του» αναφέρει ο Κρις Φέργκιουσον στέλεχος της Boeing και πρώην αστροναύτης.

Διαστημικό σκάφος που μοιάζει με... spa

Ο έλεγχος των λειτουργιών του CST-100 θα γίνεται εύκολα μέσα από κοινές ταμπλέτες του εμπορίου (δεν έχει αποφασισθεί ακόμη αν θα είναι ιPad ή Android) που θα χρησιμοποιούν οι αστροναύτες που θα εισέρχονται σε αυτό.

ΤΟ ΒΗΜΑ science

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 26th, 2013 at 00:23 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply