Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας και εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης καθώς όπως έκριναν εισαγγελέας και ανακριτής είναι ύποπτος φυγής και δεν έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια παρά το γεγονός ότι επέστρεψε το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ και τους τόκους,  που στο σύνολο ανέρχονται σε 6,2 εκατ. ευρώ για επίμαχο δάνειο από την FB Bank.

Ο εφοπλιστής απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ρέας Κατσιβέλη αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, και οι οποίες σχετίζονται με την εκταμίευση, πριν από ένα χρόνο, από την τράπεζα επισφαλούς -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατέληξαν σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον κατηγορούμενο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα κατέληξαν στον πρώην συνεργάτη του Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος καταζητείται με ένταλμα της ανακρίτριας και από τον οποίο φέρεται διατεθειμένος να διεκδικήσει το επίμαχο ποσό.

Η πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται επίσης να αναφέρει πως όταν έγινε αντιληπτή από την τότε διοίκηση της τράπεζας η εκταμίευση του εν λόγω δανείου, κινήθηκε διαδικασία σε βάρος του υπαλλήλου που το ενέκρινε.

enet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.