Είναι πλέον δεδομένο ότι το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα του τρένου στη μοιραία στροφή. Το τρένο κινούνταν με 190 αντί του ορίου των 80 χιλιομέτρων. Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο οδηγός του είχε … τρέλα με την ταχύτητα, είχε αναρτήσει στο facebook φωτογραφία με το κοντέρ στο… 200!

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο, ο ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του Alvia 151, λάτρευε τις υψηλές ταχύτητες.

Σε εικόνα που έχει αναρτήσει τον περασμένο Μάρτιο φαίνεται το κοντέρ του τρένου που οδηγεί ο ίδιος να έχει τερματίσει.

Ακριβώς κάτω υπάρχει ο εξής διάλογος:

– Φίλε, σταμάταααα

– Είμαι στο όριο. Δεν μπορώ να τρέξω πιο πολύ, γιατί θα μου κόψουν πρόστιμο”

– Γ… το πας με 200!

Το κοντέρ του τρνέου στα 200 χλμ την ώρα
Το κοντέρ του τρένου στα 200 χλμ την ώρα

Σε άλλο σημείο του διαλόγου, μάλιστα, αστειεύεται και για την Τροχαία και γράφει χαριτολογώντας:

“Τι πλάκα θα είχε να είμαι παράλληλα με την αστυνομία και να την προσπεράσω σπάζοντας τα ραντάρ της. Χαχαχα, μικρό πρόστιμο για την Ισπανική Εταιρεία Σιδηροδρόμων”.

Η εταιρεία στην οποία ανήκε το τρένο διαβεβαιώνει ότι ήταν σε καλή κατάσταση και μάλιστα είχε περάσει από έλεγχο λίγο πριν τη μοιραία διαδρομή.

Στην Ισπανία έκδηλη είναι η οργή εναντίον του μηχανοδηγού που οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 80 ανθρώπους (δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών). Ο οδηγός νοσηλεύεται φρουρούμενος έχοντας τραυματιστεί ελαφρά στη μοιραία σύγκρουση.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.